Gyurkity Péter

Olcsó TCL-telefon jön Európába

A szerény hardver és a kedvező ár van a fókuszban, az Android Go mellett.

A kínai gyártó legutóbb egy érdekes hibrid hajlíthatót mutatott be, eközben azonban folytatták a kifejezetten olcsó készülékek sorozatát, bár náluk nem látunk olyan széles kínálatot, mint a Samsungnál, amely hagyományosan a teljes piacot, annak minden szegletét igyekszik lefedni. Most azonban egy újabb változat futott be, mégpedig az európai régióban.

A cég egyszerűen a TCL 305 nevet adta friss megoldásának, amely ezúttal is meglehetősen szerény jellemzőkkel jelenik meg a piacon. Az okostelefon egy 6,52 hüvelykes, a HD+ felbontást támogató IPS LCD-kijelzőt kapott, amelyhez egy esőcsepp formájú felső bevágás csatlakozik, ezúttal egy 5 megapixeles szelfikamera társaságában. A nem éppen kiemelkedő teljesítményt a MediaTek Helio A22 chip biztosítja, mégpedig alig 2 GB memóriára, valamint egy alapesetben 64 GB-os belső tárolóra támaszkodva, bár ez utóbbi microSD alkalmazása révén kibővíthető. Az üzemidőért egy nagyobb, kereken 5000 mAh-s akkumulátor felel, amelyet 10 wattos gyorstöltéssel tarthatunk megfelelő szinten.

A hátoldalon egy tripla-modul kapott helyet, ez sorrendben 13, 2 és 2 megapixeles kamerákkal áll rendelkezésünkre, az alapvető feladatok ellátásával, a mélységérzékelő és a macro-funkció biztosításával. A szoftveres oldalon az Android 11 Go Edition fut, ez természetesen szintén a szerény hardverhez igazodik, de a saját kezelőfelület, a TCL UI, is rögtön felbukkan itt, ahogy azt oly sok gyártónál megszokhattuk. Az ujjlenyomat-olvasót nem hagyják el a készülékről, amely szürke és kék színekben jelenik meg, bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy a hivatalos megjelenésre pontosan mikor kerítenek majd sort.

A telefon ára 205 euró lesz, ezt először az olasz divízió mutatta be, nagy valószínűséggel tehát a teljes európai piacon elérhető lesz a típus.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)