Gyurkity Péter

Műholdas üzenetküldéssel újít a Bullitt

A CAT-vonal gyártója új partnerével közösen valósítaná meg a kényelmi funkció bevezetését.

A kifejezetten strapabíró okostelefonok családja nem túl gyakran szerepel híreinkben, legutóbb hosszú évekkel ezelőtt írtunk arról, hogy hőkamerával jönne a CAT S60. Ezt tartós csend követte, most azonban egy igencsak érdekes húzással csábítanák el a felhasználókat.

A brit illetőségű Bullitt Group még november legvégén jelentette be saját hivatalos közleményében, hogy a MediaTek illetékeseivel közösen dolgoznak egy új megoldáson, amely már az üzenetküldések, vagyis az SMS terén is bevezetné a műholdas elérések kényelmes, viszonylag gyors alkalmazását. Hasonlót korábban már láthattunk mind az Android 14, mind pedig az időközben piacra dobott iPhone 14 esetében, ez utóbbinál viszont kizárólag az SOS-hívásoknál jelenik meg a funkció, míg most ennek alapos kiterjesztésével van szó.

Az eddig napvilágot látott részletek alapján a cég egészen pontosan a MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) chipkészletét használná fel, ez pedig lehetővé tenné a mobilhálózat, a WiFi, valamint a műholdas elérések közötti gyors és kényelmes váltogatást. Amennyiben az első kettő platform nem elérhető, rövid szöveges üzeneteinket egy műholdon keresztül továbbíthatnánk, és bár ez nem lesz villámgyors (hiszen pusztán a kapcsolatfelvétel durván 10 másodpercet vesz igénybe), áthidaló megoldásnak mindenképpen jó lesz a funkció. A legfontabb előrelépés a gyors és kényelmes váltás lenne, bár a készülőben lévő okostelefonról eddig semmilyen fontos részletet nem árultak el.

A jelek szerint 2023 első negyedévében számíthatunk az új fejlesztés megjelenésére, kíváncsian várjuk, hogy ebből mi valósul majd meg – és milyen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!