Berta Sándor

Az Apple vásárlók a legelégedettebbek termékeikkel

Az American Consumer Satisfaction Index (ACSI) által megjelentetett eredményekből kiderült: az emberek koránt sem fogadták jól az elmúlt egy évben piacra dobott asztali számítógépeket, táblákat és laptopokat.

Az amerikai vásárlók aktuális elégedettségi indexe a PC-k területén tavaly 80 volt, idén 79. A megkérdezett ügyfelek fele mondta azt, hogy a kategóriába tartozó eszközét az elmúlt egy esztendőben vette meg. Ezek a felhasználók kevésbé voltak elégedettek az új PC-kkel, laptopokkal és táblagépekkel, mint azok, akik több mint egy éve vásárolták meg a készüléküket. Az ACSI munkatársai éppen ezért azt a következtetést vonták le, hogy a Windows 8 elfogadottsága is a vártnál alacsonyabb és az új operációs rendszer miatt aligha nőttek a PC-eladások.


A tanulmány készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy mely gyártóktól származnak a megvett eszközök. A legjobban a Hewlett-Packard szerepelt, amelynél az elégedettségi index 79-ről 80-ra nőtt, a Toshibánál pedig 77-ről 78-ra. Kiemelkedő értéket kapott az Apple, amely 86-ról 87-re növelte elégedettségi indexét. Ez a legmagasabb érték, amit valaha személyi számítógépek kategóriában mértek. A legnagyobb vesztes a Dell és az Acer; előbbi elégedettségi index 81-ről 79 pontra, míg az utóbbié 79-ről 77 pontra csökkent.

Az American Consumer Satisfaction Indexet minden esztendőben elkészítik és a szakemberek rendszeresen megkérdezik az amerikai állampolgárokat az egyes termékekkel kapcsolatos tapasztalataikról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mousee #8
  Eleinte én is így voltam vele. Az informatikába világában élek, napi szinten dolgozom windowsos és linuxos szerverekkel, céges gépemen win7 van, amitől kb a sírógörcs is kerülget ahogy telik-múlik az idő. Szépen jönnek rá az update-ek, és érzem ahogy napról napra lassabb szerencsétlen. Ami frissen telepítve az összes céges progival anno max 1 perc alatt felkelt és használható volt, most már 3-4 perc kell neki reggelente, és használat közben is érződik rajta, hogy egyre döcögősebb vele az élet. "Koszolódik szegény".

  A lényeg amit ebből ki akartam hozni: Hogyha végre vége a melónak, és hazaérek, szeretnék valamit a gépemen megcsinálni, akkor nekem ne kelljen foglalkozni azzal hogy most megy-e az update, lefrissült-e a víruskergető, legfrissebb-e az adobe reader, vagy bármi egyéb random dolog. Használni akarom, és erre viszont nagyon jó az alma. Nem olcsó, de nekem simán megér a felár annyit, hogy megspóroljam az x évente újratelepítést, és nyugodtan tudjam csinálni a dolgomat a gépemen anélkül, hogy "szakérteni" kéne hozzá. Látva hogy az MS milyen irányba indult a win8-al, egyre inkább úgy érzem hogy nagyon jó döntés volt minél távolabb kerülni redmondtól...

  Lehet fikázni, lehet anyázni hogy drága, de nekem spec az otthoni c2d macbook pro-m köröket ver a céges i5-ös gépre tempóban, használhatóságban, és megspórolt idegsejtekben. Lehet mérlegelni, kinek mi számít, és az alapján dönteni.
 • Attilawap #7
  Nekem az Apple, mint cég, túlságosan mainstream. Nem szeretem az olyan cégeket, ami más vetélytárs ötleteiből próbál hasznot húzni más kárára természetesen. Ami meg a termékeit illeti, nem vagyok elájulva tőlük. Sulimba volt ez az Imac asztali egybe monitor gépek. Mikor mondták, hogy mennyibe került (500.000 Ft) darabja én azt hittem, hogy ez valami hülyeség. De nem az. Akkor még jobban ki voltam hűlve, mikor ennyi pénzért láttam, hogy mekkora teljesítményű. Hát én mondom, annak idején 300.000 Ft-ból 2X-szer erősebb asztali gépet lehetett volna összerakni minimum! Tehát én rongyrázásnak tartom az Apple ÖSSZES termékét, beleértve az szifont meg a tablet-jét.
 • cateran #6
  Ez a pelda csak akkor ervenyes, ha
  a, ugyanaz a szolgaltato
  b, ugyanarra a halozatra ment a regisztracio (pl angliaban van o2 es o2 3g)

  Illetve azert van igazsag valamennyire az 1. kommentben is, bar ez -ertelemszeruen- minden ceg fanjaira igaz.
  Agentkis: Pedig ugy hallottam az iOs 7 pont ilyen:D Az atallas meg minden volt csak nem zokkenomentes. De mivel nem igazan neztem utana (csak futolag beleolvastam 1 ezzel foglalkozo hirbe) lehet, hogy kamu.
 • narumon #5
  Én elismerem, hogy lehet ilyen - csak akkor azt vissza kell vinni és garanciában cserélik. Egyébként meg a múltkor túráztunk hegyekbe, Samsung S2-S3, Nokia Lumián már régen szolgáltatót sem látott amikor az i4-emen még térerő is volt és hívást fogadtam.
 • shaddam #4
  Múltkor egy macfag lehülyézett meg hüledezett hogy hol élek mert a szifon 4-nek csak a lépcsőre kiérve volt nálunk térereje. Tuti rosszul fogtam
 • AgentKis #3
  Vagy az is benne lehet a dologban, hogy almáéknál nem az jelenti egy szoftver modernizálását, hogy a kezelőfelületet elbonyolítják és a megszokott dolgokat úgy helyezik el, hogy aki a régit x éve megszokta, az lehetőleg megőrüljön az új verzióval, mert csak.
 • narumon #2
  Egészen biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb megjelenik egy ilyen tartalmú hozzászólás a cikknél - ha applenél valami pozitívum van az mindig csak tévedés lehet, vagy hülye emberek véleménye. Érdekes.
 • mcwolf #1
  Aki kiad az alma logóra egy valag pénzt hülye lesz beismerni, hogy nincs megelégedve a termékkel. Már csak pszichológiai alapon dicsérni fogja a cuccot.