Alex

Mindenből a legjobb a Sony Xperia Z1-ben

Nem spórolt a japán gyártó új felsőkategóriás okostelefonjának alkatrészeinél, mindenből a piacon elérhető csúcsot igyekeztek belerakni.

Az 5"-os kijelzőméretű Xperia Z1 a Z sorozat legújabb darabja. Víz- és porálló készülékházat kapott, egy darabból álló alumínium kerettel és üvegborítású elő- és hátlappal. Full HD felbontású kijelzője a híres Trinitron márkanévre hajazó Triluminos technikájú, a gyártói közlemény szerint természetes színek széles palettáját nyújtja. A videók szépségére képfelbontás-javító technológia segít rá. Belülre 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzort szereltek 2 GB memóriával, tárhelye microSD kártyával 64 GB-ig bővíthető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A bejelentés leghosszabb része a kameramodul képességeit ecseteli, tehát a Sony szerint itt tudnak leginkább elhúzni a riválisoktól. A házban 27 mm-es széleslátószögű lencse van F2.0 rekeszértékkel, 1/2.3"-os méretű CMOS érzékelővel, 20,7 megapixeles felbontással. Ezeket a valóban impresszív adatokat számos alkalmazás egészíti ki. Használhatjuk élő közösségi közvetítésre, azonnal megoszthatjuk az elkészített felvételeket a Facebookon (bár ehhez szükségtelen 20 megapixel...), a webről azonnal információkat kaphatunk a lefényképezett dolgokról (például egy borcimkéről vagy egy könyvről), de a legjobb az, amelyik az exponálás lenyomása előtt és után egy másodperccel is fotót készít, két másodperc alatt összesen 61-et, melyek közül kiválaszhatjuk a legtökéletesebbet. A képekhez vicces animációkat adhatunk hozzá.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egyéb alkalmazásokat is készített a gyártó. A TrackIDTM TV5-tel tévéműsorokban kereshetünk, legyen szó a szereplőkről, életrajzokról, filmográfiáról vagy akár a műsorhoz kapcsolódó Tweetek-ről. A készülékhez NFC érintéses kiegészítők garmadája érhető el: egy másik hírünkben ismertetett profi objektívek, fejhallgatók, hangszórók, táblagépek stb.) A Samsungéhoz hasonló okos óra is kapható, a "SmartWatch 2", amin a telefonnal párosítás után hívásokat fogadhatunk, üzeneteket olvashatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A hatalmas kijelző és a bikaerős processzor rengeteget fogyaszt, ezért a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes funkciókat amikor a kijelző kikapcsol, majd visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül, továbbá akkumulátora meglehetősen nagy, 3000 mAh kapacitású. Kapcsolódás terén az NFC mellett a 4G LTE támogatást kell megemlíteni. Az Xperia Z1 még ebben a hónapban kapható lesz, fekete és fehér színekben lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NpontPeti #20
    Sziasztok! Sony Z1-nél töltés közben világít, hogy tölti magát. Ezt a jelzőfényt ki lehet kapcsolni? Éjszaka eléggé idegesítő... Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv Peti
  • Istvan2014 #19
    ebben a Facebook játékban Sony Tablet Z-t lehet nyerni
    https://www.facebook.com/EricssonMagyarorszag/app_459438450855975
  • Zember #18
    Sony Z1 et hogy tudom rácsatlakoztatni a gépre? A laptopon Linux Mint van és nem ismeri fel a telefont. Van a Sonynak Linuxra is programja? Köszi a segítséget!
  • spamkiraly #17
    A Family Guy-t avi-ba nézem rajta :)
  • Zember #16
    Milyen formátumokat játszik le a telefon mert avi-t nem az biztos. Nem találom sehol és sokszor nem tudok rajta filmet nézni. Köszönöm aki tudja.
  • SASI #15
    Barátok közt meg az igényesség, egy picit ellentmondásosan hangzik.
  • kisedi #14
    A mobilarenán is leszólják a kijelzőt rendesen..
    http://mobilarena.hu/hir/mobilarena_tv_sony_xperia_z1.html
  • kisedi #13
    Nyugalom M0RN1NGST4R. A mai AMOLED kijelzőknél nincs ilyen probléma. Sőt. A jelenlegi IPS panelekben hamarabb kimegy a LED-es háttérvilágítás minthogy egy Pentile-mátrix panelben csökkenne a fényereje a Blue LED-eknek. Konkrétan az S4-ben a dupla méret miatt dupla élettartamúak. De a 3 éves Galaxy S-emnek sincs semmi gondja, pedig a kislányom 24-órából 6 órát legalább nyúzza..
  • M0RN1NGST4R #12
    olyan kérdésem lenne azok felé, akik jártasabbak az AMOLED témában, látom vannak itt páran, hogy az AMOLED kijelző technológia-e az, ami egy idő után veszít képminőségéből? A képpontok maguk végzik a fénykibocsátást, és a bennük lévő szerves polimer egy idő után elkezd bomlani. Igaz ez?
  • kisedi #11
    hiába trollkodsz az S4 kvajó teló :) Z1-re meg úgyse fussa :D