Váratlanul nyereséges lett az Xperia-család

Hosszú évek után sikerült ismét pozitív eredményt elérni, míg a piacot két nagy rivális vezeti.

A Sony Mobile, valamint az Xperia névre hallgató okostelefonok kapcsán az utóbbi időben nem túl sok jó hírt láthattunk, ezen a területen gyakorlatilag az LG-vel együtt csak szenvedtek, ez utóbbi pedig nemrég be is jelentette végleges kivonulását. A japán gyártó ehelyett továbbra is kitart, a jelek szerint pedig végre van minek örülniük.

A Sony most tette közzé saját részletes jelentését, amely a tavalyi pénzügyi évre vonatozik. Ebben arról olvashatunk, hogy az új év első három hónapja (amely számukra a 2020-as év végét jelenti) nem sikerült nagyon jóra, viszont ismét 400 ezer okostelefont értékesítettek, amivel tulajdonképpen sikerült ismét elérni a tavalyi szintet. Az ünnepi szezon ennél persze sokkal jobb volt, akkor 1 millió darabot adtak el, viszont a friss negyedéves szám azt jelzi, hogy elérték a fő célt, vagyis megelőzték a további visszaesést, hosszú idő után pedig a mobilos részleg ismét nyereséges lett, legalábbis éves szinten. Erre 2017 óta nem volt példa, vagyis 3 hosszú év után sikerült visszatérni a pozitív számokhoz, amit elsősorban a költségek lefaragásával értek el. Ezzel persze nem zárul le a küzdelem, a most véget ért első naptári negyedévben ismét veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni, vagyis további lépésekre lesz szükség.

Ami magát az okostelefonos szegmenst, annak európai szeletét illeti, a Counterpoint Research szintén most közölte a friss számokat, amelyből a Samsung és az Apple elsöprő előnye rajzolódik ki. Előbbi a Galaxy S21-család révén, utóbbi pedig az iPhone 12-sorozattal tudta tovább erősíteni pozícióit, ezzel sorrendben 32 és 28 százalékos piaci részesedést mutathattak fel az első negyedévben. A harmadik Xiaomi ennél is nagyobb mértékben javított, ezzel ők 18 százalékot mondhatnak magukénak, míg a negyedik helyre már az Oppo jött fel, a fokozatosan visszaeső, jelenleg egyelőre ötödik Huawei pedig alig előzi meg a OnePlus, a Realme, valamint a Honor részesedését.

Érdekesség, hogy március hónapban a Xiaomi a spanyol és az olasz piacon már az első helyen végzett, ez is jól jelzi az idők változását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!