Gyurkity Péter

KitKat néven jön az Android 4.4

A Google döntése értelmében nem a korábban emlegetett néven, hanem egy külső cég márkaneve alatt érkezik majd az operációs rendszer következő verziója.

Eddig a magukat jól értesültnek vélő külső források, valamint néhány házon belüli elszólás révén úgy tudtuk, hogy az Android soron következő változata a Key Lime Pie néven jelenik majd meg, azonban a cégnél meggondolták magukat, és (bár ezt az érintettek cáfolják) engedtek a csábításnak, hogy maga a név is bevételi forrássá alakuljon át.

A KitKat név sokak számára ismerős lehet, hiszen a Nestlé jóvoltából itthon is évekkel ezelőtt megbarátkozhattunk a csokimárkával. Eddig valamilyen édesség angol nevét címkézték minden egyes új verzióra, ez az első alkalom, hogy egy külső gyártó saját termékének nevét használják fel erre a célra. A svájci cég azonban a Google állítása szerint nem fizet annak alkalmazásáért, vagyis nem pusztán egy reklámfogásról van szó, egyszerűen szerettek volna valami meglepővel és érdekességgel szolgálni a nagyközönségnek. Mivel a Key Lime Pie nem túlzottan népszerű és elterjedt, a KitKat viszont állandó jelleggel szerepel a programozók étlapján, logikusnak tűnt a választás.


Szakértők szerint a lépésnek megvan a maga kockázata. A két márka összekötése nem várt eredményt hozhat magával, különösen akkor, ha a másik fél negatív módon jelenik meg a sajtóban. A Nestlét például már kritizálták a termékvisszahívások miatt, és ugyanígy ellenérzéseket váltott ki, hogy a fejlődő régiókban igyekeztek népszerűsíteni a por formában terjesztett bébitejet. Számukra viszont az járhat kellemetlen kihatással, ha az új Android verzió hibákkal és sebezhetőségekkel jelenik meg, ami rögtön megmutatkozna az eladások alakulásában.

Az Android 4.4 részleteiről egyelőre nem jelentek meg hírek, ám a két cég egy globális kampány keretében ingyen Nexus 7 táblákat ígér a szerencsés vásárlóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #10
    Nestle -> tabla pc.
    Majd nyalogatjak a luzerjuzerek mert "midegyik tablaban egy jo pohar tej van".....
  • ugh #9
    Erre szerintem ne szamits.
    A gmail is tele van marhasagokkal es hibakkal aztan basszak kijavitani, beleteni.
    A chrome is amivel csak annyit csinalnak hogy a beallitasok mar ki vannak egyelve gyak egy ok, cancel szintre.
    Ami bug van benne az megmarad ami hanyossag az nem lesz kiegesztve viszont belekerul majd sok-sok-sok csilivili amivel el lehet majd adni a barmoknak a telokat.
  • boyscout #8
    (y)
  • nextman #7
    Nagyon jo. uj ertelmet fog nyerni a Have a Kit Kat, have a break! szlogen is :D
  • tomcsa4 #6
    Ez egy kis játék volt az elején. Amerikai édességek nevei szerepeltek a verziószámok alatt. Key Lime Pie lett volna, ami szintén tipikus amerikai sütött, csinált süti, de a Nestlé csengetett és kitkat lett a 4.4. KitKat értitek? Egy kibaszott csokoládé.

    Jó lett volna, ha maradtak volna az amerikai, házilag készített édességeknél. Bemutatni az amerikai klasszikus édességeket. Aki nem kocka és a gépen, meg telefonon, tévén kívül más is érdekli a világból, azaz nyitott ember, annak ez érdekes volt. Így már semmi értelme az egésznek. Kitkat. Pff! Bármelyik buzi polcról leemelem.
  • Dany007 #5
    Egyáltalán kit érdekel a név? Meg minek? Mi szükség van rá? Semmi...
    Az iOS-nek is bőven elegendő a számozás, itt is elég lenne. Teljesen fölösleges minden szarnak nevet adni. Apple is a lightning csatlakozóval... Vicc.
    Nem kell semmi név, bőven elég lenne, hogy Android 4.4 aztán kész. És akkor nincsenek ilyen-olyan negatív-pozitív vonzatai a névnek...
    Ha az új verzió tényleg ütősre sikerül, tele innovációkkal akkor a hülye is megjegyzi majd, hogy ez a 4.4... mindenféle csicsás "kreatív" név nélkül is.
  • tomcsa4 #4
    Key lime pie*, meg volt szóköz hibám is.
  • tomcsa4 #3
    Azért nem, mert angol ABC szerint haladnak. Igaz 1-2 betű kimaradt. Nekem a kedvenc angol édességnevem a Marshmallow, azaz mályvacukor. Remélem az M betűs majd ez lesz. Amúgy a Key Lime pea sokkal jobban tetszett volna, mint a KitKat. Ez a kitkat név béna. De hát Nestlé beszél, google ugat.
  • aemus #2
    Hehe
    Kizárt dolognak tartom, hogy nem reklám fogás az új hülye név.
  • M0RN1NGST4R #1
    nestléhez tartozik a boci is. miért nem az lett?
    na mindegy, 5.0 esetében reménykedek valami ilyesmiben: Android 5.0 Tibi