Berta Sándor

Lumia dizájnt kapott Nokia Windows RT-s táblája

Lassan szivárognak az információk a finn mobiltelefon-gyártó táblagép-projektjéről, aminek kódneve Sirius.

Az új részleteket - a terveket ismerő forrásokra hivatkozva - ezúttal a The Verge amerikai IT-portál hozta nyilvánosságra. A külsőt tekintve a Sirius a Nokia Lumia nevű okostelefon-családjának tagjaira hasonlít majd. Az már korábbi fotók alapján is látható volt, hogy a tábla PC nagyjából úgy néz majd ki, mint a Lumia készülékek, azonban a mostani információk ezt még inkább megerősítették. A gyártó fontosnak tartja, hogy a 10,1 hüvelykes, 1920 x 1080 képpont felbontású érintőképernyő akár a szabadban is teljesen jól olvasható legyen. Az akkumulátor kapacitása egyelőre nem ismert, de - LTE-kapcsolat esetén - a maximális üzemidőt 10 órában adta meg a finn társaság.


A táblagépet ellátják 6 megapixeles hátoldali és a videotelefon-beszélgetésekhez használható előoldali 2 megapixeles kamerával. A specifikációk alapján a Sirius közel sem lesz olcsó termék, az árszintjét tekintve az iPad kategóriájába lehetne besorolni. Az új modellt várhatóan szeptember 26-án mutathatják be New Yorkban.

Július végén derült ki, hogy az egyelőre RX-114 kódnéven futó tábla PC operációs rendszere a Windows RT 8.1, a processzor pedig az új négymagos Snapdragon 800 chip lesz. Az utóbbit az Adreno 330 grafikus vezérlő egészíti majd ki. Másfél héttel ezelőtt pedig arról írtunk, hogy az integrált flashmemória 32 gigabájt lesz és a tábla egy kiegészítő akkumulátort és számos USB-portot tartalmazó, levehető billentyűzetet is kap. Az eszközt ellátják IEEE 802.11a/b/g/n-kompatibilis WLAN-modullal, USB 3.0-porttal és MicroHDMI-kimenettel, s a Compal tajvani vállalat fogja gyártani. A Nokia egyébként a Bandit nevű projektje keretében phabletet is fejleszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #2
    A Lumia dizájn nagyon szép, bár jobb lenne ha megkapná a a Win 8 pro-t, nem csak az RT változatot.
  • coolbboy83 #1
    Istenem..... ezzel mi lesz....