Berta Sándor

Jönnek az olcsó Nokia laptopok?

Androidos okostelefonok és egyszerű mobiltelefonok, beltéri egységek és televíziók után hamarosan notebookokon is feltűnhet a Nokia név.

Rövid időn belül akár a Windows operációs rendszert futtató laptopok is megjelenhetnek a boltokban. Ennek oka, hogy az indiai fogyasztóvédelmi és élelmiszerügyi minisztériumhoz tartozó indiai szabványügyi iroda rendszerében több olyan notebook is felbukkant, amelyeket a jövőben Nokia márkanév alatt akarnak majd piacra dobni. Minden bizonnyal olyan készülékekről van szó, amelyek ugyan harmadik féltől származnak, de a márkalicenc megszerzése miatt a Nokia név viselésére jogosultak.

A nyilvánosságra hozott modellszámozás alapján látható, hogy különböző méretű hordozható számítógépekről van szó, amelyek eltérő kétátlójú kijelzővel és Intel Core i3, illetve Core i5 sorozatú processzorokkal lesznek felszerelve. A felhasználásra kerülő CPU-kból arra lehet következtetni, hogy olcsó eszközök lesznek és ez jól illeszkedik abba a stratégiába, miszerint Indiában a licencet megszerzők az alsó és a közepes árkategóriában helyezik el a termékeiket.

A gyártó a Tongfang Hong Kong Limited lesz, egy kínai vállalat, amelynek a készülékei kevésbé ismert márkanevek alatt jelennek meg a piacon. Az eszközök általában saját fejlesztésűek, így a megrendelőknek azokon csak a saját logóikat kell elhelyezniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    Szomorú látni, hogy elkótyavetyélik ezt a nagy nevet...
  • ProgServ #1
    Ne olcsok jojjenek, hanem jok!