Berta Sándor

Start menü kerül a Lenovo Windows 8-as termékeire

A kínai gyártó a jövőben mindegyik Windows 8-as PC-jét és notebookját Start menüvel látja el. A célra kiválasztott program megoszthatja viszont a felhasználókat.

A Windows 8 nem rendelkezik klasszikus Start menüvel és az október 17-től, illetve 18-tól elérhető Windows 8.1 is csupán a Start gombot állítja vissza. A Lenovo éppen ezért úgy döntött, hogy ha már a Microsoft nem lépett az ügyben, akkor saját maga kínál megoldást és integrálja a termékeire telepített Windows 8, illetve Windows 8.1 operációs rendszerekbe a Pokki nevű szoftvert.

A lépést alighanem üdvözölni fogja a vásárlók jelentős része, az azonban már vitát válthat ki, hogy a Pokki több egy egyszerű Start menünél, ugyanis alkalmazásboltként és játékplatformként is működik, s bizonyos letölthető programokat reklámoz. Az alkalmazásboltban megtalálható a Dropbox, az Evernote, a Skype, az Instagram és a Tweeki kliense.

A Lenovo eddig a szoftvert választható letöltésként saját honlapján kínálta, a Pokki azonban a következő hetekben a társaság minden előre feltelepített Windows 8-as operációs rendszerrel árult PC-jére, s IdeaCentre-, IdeaPad- és ThinkPad-sorozatú laptopjára felkerül. A döntés egyelőre az angol nyelvi területeken értékesített modellekre vonatkozik. A Start menü később minden Windows 8-as Lenovo terméken megjelenhet.

Az együttműködésről szóló megállapodást néhány nappal ezelőtt jelentette be a vállalat és a Pokki fejlesztője, a SweetLabs. A SweetLabs júniusban hasonló szerződést kötött az Acerrel is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr. Perfect #8
    nem lehet!!!
  • chuky123 #7
    A registryböl is elő lehet varázsolni a startmenüt. Fejből nem tudom de vki biztos belinkeli.
  • a_n_d_r_e_w #6
    LoL, vicces vagy, bar felek nem viccnek szantad...
  • esemve #5
    Merazmás és nem tanulunk tanulni és változtatni a sátántól való!!!44!négy
  • GatyaMatya #4
    Minek, amikor ott van benne a sokkal egyszerűbben kezelhető Start képernyő?!
  • hypno #3
    Lefogadom, hogy amikor a kereket feltalálták, volt aki azt is pudvázta.
  • benőmenő #2
    Mert a classic shellben nincs reklám, sem pedig fizetős alkalmazásbolt ;)
  • a_n_d_r_e_w #1
    De miert pont a pokki? Miert egy fizetos, zart szoftvert rak fel, mikor ott van az opensource classicshell is.