Gyurkity Péter

Tovább töredezik a mobiltelefonos piac

Az elkövetkező években több új szereplő hasíthat ki magának kisebb szeleteket a globális játszótérből, ám a nagyok legfeljebb saját növekedési ütemük lassulásától tarthatnak.

A Juniper Research legújabb előrejelzésében egészen 2018-ig szaladnak előre a mobiltelefonos piac, pontosabban az okostelefonok szegmensének várható alakulását illetően. Ebből az derül ki, hogy a szűkebben vett terület további töredezésére számítanak, ám ez elsősorban a kisebb szereplők megkapaszkodásától, nem pedig újabb óriások beszállásától remélhető.

Ezen kisebb szereplők között jelenik meg az Asha, a Sailfish, valamint az erősen HTML5-re támaszkodó újabb beszállók, az elkövetkező 5 évben pedig ők együttesen mintegy 13 százalékot hasíthatnak majd ki maguknak. Kicsinyke, egymástól jól elkülöníthető tortaszeletek lesznek ezek, amelyek egyrészt az olcsóbb készülékekre, így a vékonyabb pénztárcával rendelkező potenciális vásárlókra, illetve a másik oldalon a helyi körülményekre és specialitásokra támaszkodnak majd.

A két nagy - az Apple és a Samsung - azonban folyamatosan növeli majd saját forgalmát, mi több, ők ketten 2018-ra már több készüléket szállítanak majd le, mint amennyit tavaly az összes érdekelt gyártó együttvéve produkált, elérve a tekintélyesnek mondható 800 milliós példányszámot. Az Apple számára a fejlődő piacokon történő előretörést jósolják, különösen azután, hogy várhatóan szeptemberben bemutatják majd saját olcsóbb megoldásukat.

Ez utóbbiról folyamatosan szivárognak a hírek, mára már többé-kevésbé biztosra vehetjük az iPhone 5C és 5S megjelenését, ez utóbbi esetében aranyszínű külsővel, illetve ujjlenyomat-olvasóval, a nagyobb biztonság jegyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #1
    Lassan elerjuk, ahany telo lesz annyi fele marka, illetve tipus.
    De igy legalabb az idiotak is elegedettek lehetnek mert egyedi telojuk lesz.