Berta Sándor

Fizetős is lehetne a Facebook

Érdekes ötlettel állt elő Biz Stone, a Twitter társalapítója. A menedzser úgy véli, hogy létre kellene hozni a népszerű közösségi oldal reklámmentes, de fizetős változatát.

Biz Stone napjainkban elsősorban a Jelly Industries társalapító-vezérigazgatójaként dolgozik és a Medium nevű blogplatformon osztotta meg javaslata részleteit. Az üzletember kijelentette: a Facebook akkor kerülhetne még jobb helyzetbe, ha a közösségi portál létrehozná a reklámmentes, de ugyanakkor további funkciókkal kiegészített verzióját. Ez az új honlap viszont már nem lenne ingyenes. Stone közölte, hogy egy hosszabb szünet ismét jelen van a Facebookon, s összegezte az ő és a korábbi Facebook-dolgozók tapasztalatait. Szerinte a közösségi oldalon elhelyezett reklámok nem igazán hasznosak vagy érdekesek, viszont ezeket az ajánlatokat általában mégis megtűrik, mert a segítségükkel ingyenes maradhat a szolgáltatás, az ingyenesség pedig vonzó dolog.

A Twitter társalapítója változtatna a jelenlegi helyzeten; szerinte azok az emberek, akiknek lenne ennyi pénzük és a Facebookot igazán szeretik, havonta tíz dollárt biztosan áldoznának arra, hogy a reklámmentes - és néhány kiegészítő funkcióval kiegészített - változatot használhassák. Amennyiben csak a felhasználók tíz százaléka támogatná az ötletet, akkor az máris havonta egymilliárd dollár bevételt jelentene. A Facebook persze egyelőre nincs rászorulva a plusz bevételekre, ugyanis az első üzleti negyedévben 219 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, ami 6,8 százalékkal nagyobb az előző esztendő hasonló időszakához képest. A havonta aktív felhasználók száma pedig 23 százalékkal nőtt és elérte az 1,11 milliárdot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sajátvéleményem #17
    Én meg nem is csináltam profilt.
    A cionisták újabb húzása lenne...
    Miért kell mindennek a pénzről szólni???? Ha fizetsz, nincsen reklám, ha nem, fulladj bele a sok reklámba...Szerencsére létezik az "adblock+" (itt a reklám helye)program.
  • M2 #16
    Tök jó ötlet ez a fizetős facebook, az lenne csak ennél is nagyobb siker, ha kiadnának egy mobilos rendszert is, ami teljesen a facebookra lenne kihegyezve.
  • DontKillMe #15
    Nálam már megütötte azt a küszöböt, hogy károsabbnak, idegesítőbbnek találjam, mint amennyire hasznos, így töröltem a profilom. Ahogy anno iwiw, myvip és tsai. Az adatkezelésük több, mint aggasztó. Ha egyszer én kurvára nem szeretném, hogy az ismerőseimen kívül bárki más lásson akármit is, akkor az pontosan azt jelenti nem pedig mást. Ez is csak egy lufi, mint akármelyik.
  • Airbus A380 #14
    nekem pl a google reklámokkal semmi bajom, ha szeretek 1 oldalt néha még kattintok is mert ez az adott oldalnak pénz, a színws ugráló villogó szarságot meg maxthon lelövi.,,
  • Airbus A380 #13
    Meg még sokat.
  • fecg21 #12
    A bújtatott reklámokkal nem is lehet mit kezdeni -de ez egyértelmű. A csillogó-villogó bannereket meg a fél percenként a pofámba ugró ablakokat blokkolja-már az is bőven megfelel. Ezt meg maradéktalanul tudja teljesíteni az adblock. Érdekes amúgy hogy a prohardveren meg tudtam barátkozni azzal hogy a cikkek nagy része bújtatott reklámoktól hemzseg-sokat számít a tálalás. Még annyit ehhez az egészhez hogy stabilabb a böngészőm azóta amióta adblock is dolgozik a háttérben,a rengeteg flash szarság nem terheli 120%-on a gépet....
  • AgentKis #11
    Már most is fizetős! A legtöbben személyes adataikkal, kapcsolati hálójuk kiteregetésével, feltöltött fotóikkal, véleményeikkel, gondolataikkal "fizetnek" érte...
    Egy hatalmas kémhálózat, amelynek a fenti adatainak "beszolgáltatásával" lehet tagja, aki az akar lenni! Hajjrá!
  • fergusonpapa #10
    Úgy látszik adblockhoz agy nem társul és ugyanugy bejut a szűrőn a reklám :D Lentebb már leírtam. Tegnap kiprobáltam szűri el a kiemelt posztokat és oldalakat és mi meglepő nem :D
  • tartarus #9
    na akkor az adblock megfújta ezt az üzletet XD
  • Mardel #8
    Az internet felhasznalok tobbsege nem hasznal adblockot, ott is sokaknal a zinternet a kek E betubol jon, amibe Vagasi Feri modjara szalltak be.