Gyurkity Péter

Dobná az Atom nevet az Intel

Bár a processzorgyártó a mobil termékekre koncentrálna a jövőben, az Atom név nem jelent elég vonzerőt a fókuszváltás lebonyolításához, így a kukába kerülhet.

Július elején még arról olvashattunk, hogy az Intel (is) a mobil szférára koncentrálna a jövőben, itt pedig az Atom chipek családja lehet a kiemelt termékvonal. Úgy tűnik azonban, hogy ezt a nevet nem tartják elég vonzónak, így hamarosan dobhatják azt, hogy megújult erővel folytassák az előrenyomulást.

Tajvani források szerint a cég vezetése egyelőre házon belül tárgyal az Atom név kukázásáról, amit főleg azzal indokolnak, hogy a vásárlók jó része számára ezek a processzorok olcsó, ennél fogva pedig gyengébb termékeket jelentenek. Mivel a gyártó a jövőben ezen a területen is szeretne az eddiginél jóval nagyobb piaci részesedést kiharcolni magának, egy új, jóval vonzóbb márkanévre lenne szükség, erről azonban még nincsenek konkrét értesülések.



Az biztosnak tűnik, hogy az asztali chipek vonalán megtartják a Pentium és Celeron változatokat, mi több, az új Haswell magok hamarosan itt is megkapják saját helyüket. Erre idén ősszel, illetve 2014 első negyedévében kerülhet sor, míg a közeljövőben felbukkannak a középkategóriába szánt új Core i3 chipek is. Ezzel egy időben megkezdődik az előző generációs Ivy Bridge példányok kivezetése, ám az év végéig ezek a korábbi változatok még mindig a teljes idei forgalom 60 százalékát teszik majd ki.

Az Intel most tette közzé második negyedéves jelentését, amelyben mind a bevétel, mind pedig a tiszta profit elmaradt a várakozásoktól. Saját előrejelzésük is kissé komorabbra sikerült, itt ők elsősorban a Google Glass-hoz hasonló termékektől várnak megújulást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #15
    A 8-10 wattos 4 magos atom (D330, D525) a fogyasztásához képest igen jól teljesít, a mai napig! Az atomokhoz adott gagyi csipszetek és videóvezérlők a rémgyatrák! Nvidia ION csipszettel mindkét fent említett 3-4 éves(!!!) proci, hozza az alsó középmezőnyt ma is!
    Ezt, és ezt használom némi rambővítéssel és szeretem őket annyira, hogymég SSD-t is fognak kapni. XP és 7 is szépen megy rajtuk, ahogyan a videókat is pompásan játssza le mindkettő. A 4 mag miatt mindig "válaszol" az oprendszer, mert a legjobb progik sem használnak 1szerre 2-nél többet. Azaz használat közben sosem akad meg (tapasztalat).
  • wraithLord #14
    Nemmondod.
  • aaron12 #13
    Netbookot alapból nem játszásra találták ki, így ezt negatívumként felróni marhaság. Grafikus munkára se mondta senki, hogy jó.
  • chuky123 #12
    atomprocik a kukákba valók nem sz.gépbe. #bdead]
  • Sahmatov #11
    Mindig lenyűgöznek a processzor márkanevekről szóló cikkek, mert ezekről olvasva képet alkothatok a mérnöki kreativitás és a technológiai fejlődés csodálatos vívmányairól.
  • fszrtkvltzttni #10
    Nem jelent elég vonzerőt? Szerintem az Atom egy atom jó név, kevés jobbat lehetne választani. Nem találtad meg a problémát. Gondolkozz még Micimackó...
  • wraithLord #9
    Inkább valahogy úgy állná meg a helyét, hogy a Trabanttal is el lehet jutni egyik városból a másikba, de nem túl gyorsan, és ne akarjunk vele az autópályán versenyezni.

    Külföldre mentem, nem volt hordozható gépem, kellett volna munkára, de nem akartam rá sok pénzt költeni, vettem egy netbookot. Alap irodai munkára jó, grafikus célokra már annyira nem, jól betömörített 720p-s filmeket lejátszik, játszani pedig csak 7-8 éves (most 9-10 éves) játékokkal lehet rajta.
  • god25 #8
    Én ezért használom a 2.6.32.50-et. Tökéletes. :)
  • Ferrer #7
    Ha a Win erőforrászabáló, akkor a linux még inkább az, a 3-as kernel óta legalábbis nagyon el lett vamai b@szarintva.
  • cateran #6
    Bocs, de ez kicsit zavaros..amire kellett, arra jo volt, de amugy meg szar? Gagyi a Ferrari, mert terepen probalva alulmul mindent?
    Mondjuk egyedulallo esetkent azt mondom, hogy nem szabad semmilyen Windowst rarakni, mert az MS rendszerei az eroforraszabalas es pazarlas nagymesterei es inkabb Linux. Meg a tabletek megjelenese ota erosen feleslegesek (legalabbis a szememben)