Gyurkity Péter

Sony Xperia M, új Intel chip 2014-re

A Sony bemutatta az Xperia család alsó-középkategóriába szánt újabb tagját, míg az Intel első alkalommal lobogtatta meg a nagyközönség előtt új Atom chipjének referenciapéldányát.

Az Xperia sorozat eddig sem szűkölködött olcsónak szánt készülékekben, hiszen többek között az Xperia L is erre a szegmensre koncentrál a maga szerényebb jellemzőivel. Mégis, a cég egy újabb példányt mutatott be, amely Xperia M néven tölti majd be nagyjából ugyanezt a szerepet, ezúttal is visszafogott hardveres specifikációval.


A hivatalos közleményből kiderül, hogy az új családtag egy 4 hüvelykes, FWVGA (854 x 480 pixel) felbontást támogató, karcolásnak jól ellenálló kijelzőt kapott, egy ikermagos, 1 GHz-en futó Snapdragon S4 (MSM8227) chip, 1 GB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 1750 mAh-s akkumulátor kíséretében. A listán emellett HSPA+ elérést, egy 5 megapixeles hátoldali és egy elülső VGA-kamerát, az Android 4.1-es verzióját, Bluetooth 4.0, illetve NFC támogatást találunk, az LTE viszont hiányzik innen. A készülék dual-SIM változatot is kap majd, amikor a harmadik negyedévben globálisan elérhetővé válik.

Az Intel már jó ideje dolgozik az Atom chipek új generációján, amelyek a maguk 22 nanométeres csíkszélességével többek között az okostelefonok területét hivatottak meghódítani, az elődökhöz képest nagyobb teljesítményt és jobb fogyasztási mutatókat produkálva. A Computex kiállítás alatt a gyártó ismertette új fejlesztéseit, a negyedik generációs Core chipektől egészen az említett, egyébként Merrifield kódnévre hallgató Atom processzorig. Ez utóbbi referenciapéldánya is bemutatkozott a rendezvényen, egy minden bizonnyal 4 hüvelykes okostelefon burkolata alatt, bár a részletekről egyelőre nem beszélnek.


A cég szerint a biztonság és adatvédelem terén egyedülálló, integrált és személyre szabható szolgáltatást nyújtó chipek valamikor 2014 elején futnak majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thrawnguru #2
    Na igen, még emlékszem, mikor szívtam a fogamat, hogy 20000 forintot kiadtam anno a Nokia 3310-re...

    Ebben a kategóriában max 40-50 ezret adnék ki egy telefonért.
  • rajdi #1
    "Az Xperia sorozat eddig sem szűkölködött olcsónak szánt készülékekben, hiszen többek között az Xperia L is erre a szegmensre koncentrál a maga szerényebb jellemzőivel. " A Media Markt-ban 99990.- Egy Xperia L. Valami nem stimmel, ha két "olcsó" készülék nem jön ki a fizumból.... Az M pedig a Samu eladási stratégiájának köszönhető asszem.