Berta Sándor

Felhők terén egyesítheti erőit az Oracle és a Microsoft

A két cég évek óta rivalizál egymással, azonban a felhőtechnológia azt bizonyítja, hogy van, amiért érdemes tűzszünetet kötniük. A felhőszolgáltatásokban túl nagy lehetőségek rejlenek ahhoz, hogy ne foglalkozzanak velük.

Az Oracle bejelentette, hogy a Windows Azure ügyfeleinek elérhetőivé teszi az Oracle Linuxot, míg a redmondi társaság közölte: a jövőben az Azure Cloud-platformján támogatni fogja az Oracle Java, Database és WebLogic programjait. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hangsúlyozta: ugyan éveken át rivalizáltak egymással, de a háttérben együttműködtek, ez a kettős stratégia azonban a számítási felhőben már nem működik. Daniel Ives, az FBR befektetési bank elemzője a bejelentésekkel kapcsolatban leszögezte: ez az együttműködés is azt mutatja, hogy mind két társaság komolyan veszi a Clouddal kapcsolatos erőfeszítéseit. Az a tény is, hogy a történelmi vetélytársak most barátok, azt bizonyítja, hogy a felhőszolgáltatásokban mekkora lehetőségek rejlenek.

Az Oracle esetében komoly fejtörést okozott, hogy miként tud hatékonyan versenyezni az olyan felhőszolgáltatókkal, mint a Salesforce és az Amazon. A probléma azonban a Microsoft számára is ismerős, hiszen az Azure eddig nem tudott az Amazon konkurensévé válni. A két fél így most egyesítheti erőit. Az együttműködés célja, hogy a két óriáscég közösen optimalizálja és bővítse a Cloudban rejlő lehetőségeket, méghozzá azáltal, hogy a termékeikkel célzottan nyitnak a másik megoldásai felé. Mindez Ballmer szerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy profitáljanak ebből a teljesen egyedülálló ajánlatból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    "Mindez Ballmer szerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy profitáljanak ebből a teljesen egyedülálló ajánlatból." Szerintem ebből első körben a 2 cég fog profitálni, mert a CIA a moszad meg még pár "titkos"szolgálat jó sokat fizet nekik, hogy belásson a "felhők mögé"