SG.hu

Acer újdonságok a Computexen

A tajvani gyártó friss termékvonala a többiekéhez hasonló: 8 collos Windows 8 táblagép, mindenféle méretű és árkategórájú ultrabook és óriás mobiltelefon szerepel a standján.

A cég központi gondolata szerint a számítástechnikai élményt progresszív dizájnon keresztül szeretné újradefiniálni. Ennek első tagja az Acer Iconia W3, egy 8,1 collos, 1280 x 800 pixeles kijelzőjű táblagép amin Windows 8 fut. Mérete miatt egy kézben is fogható, bár biztosan nem így fogjuk kihasználni a Word, Excel, PowerPoint és OneNote programok futtatásának lehetőségét. Mivel nem RT fut rajta így kompatibilis bármely x86-os Windows programmal. Előretelepítve van rajta a Microsoft Office Home & Student 2013. Intel Atom Z2760 processzor hajtja. üzemideje a gyártó közleménye szerint akár 8 óra is lehet. Tömege 540 gramm, vastagsága 11 mm.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Acer Iconia W3 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az eszközhöz párosítható egy opcionális, teljes méretű Bluetooth billentyűzet, ami álló helyzetben tartja a tabletet a gépeléshez majd összecsukható laposra, ha el kívánjuk vinni valahova, ilyenkor pedig védi a képernyőt is. A billentyűzet mérete a nagyobb 13,3” notebookokéra emlékeztet. Elő- és hátlapi kamerája is 2 megapixeles. Van rajta micro-HDMI port, mely révén TV-hez vagy külső kijelzőhöz csatlakoztathatjuk. A micro-USB port lehetővé teszi az adatok gyors megosztását, valamint csatlakoztatást más eszközökhöz, például egy egérhez. 32 és 64 GB-os verzióban kapható, ami további 32GB-tal bővíthető microSD-n keresztül. Az Iconia W3 32GB és 64GB kapacitással júniustól lesz elérhető a kiskereskedőknél, javasolt fogyasztói ára 120, illetve 130 ezer forint.


Acer Aspire Z3-605

Érdekes darab a 23 collos Aspire Z3-605 all-in-one asztali számítógép. Opcionálisan érintésérzékeny Full HD IPS panelje mögül a Harman Kardon hangszórók a Dolby surround hangzással sugároznak. Függőleges vagy 30 fokos szögben döntve is használható. A webkamera is állítható, így még gyerekek is kényelmesen ülhetnek előtte. A leggyakrabban használt csatlakozók, beleértve az USB 3.0-át, egy csoportban vannak elhelyezve a port kapszulában. Talapzatán kampók találhatók, melyek a megfelelő helyen tartják a kábeleket.


Acer Aspire S3

Ultrabook fronton sokminden jött, például a 13,3"-as Aspire S3-392 Ultrabook. A kiadott közlemény szerint fedele alumíniumból készült, fehér festéssel. a kezelői felület teljes egészében eloxált alumínium. Vastagsága 17,8 mm, tömege 1,65 kg. Olyan különlegességei vannak, minthogy a kijelzőjét akár 180 fokban is lehajthatjuk vagy hogy billentyűzete fényérzékelős, azaz automatikusan állítja fényerejét a környezeti fényhez igazodva. Belül a legújabb Intel Core processzorokat találhatjuk, 1080p IPS Full HD kijelzővel és NVIDIA GeForce GT735M grafikai megoldással körítve. Tárhelye 1 TB.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Acer Aspire S7 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Kijött az S7 második generációja is, hosszabb üzemidővel és fényérzékeny elektrolumineszcens (EL) hátsó-megvilágítású billentyűzettel. Vastagsága alig 13 mm, tömege 1,3 kg. Unibody kivitelezésű, azaz a ház egyetlen tömb alumíniumból készül. Egyébként egy 13,3-hüvelykes érintőképernyús IPS kijelzőjű masináról van szó, brutális, 2560 x 1440-as felbontással. Szintén 180 fokig ki lehet nyitni, a képek irányát pedig egy gyorsbillentyű kombinációval meg lehet fordítani, hogy a megosztás is egyszerű legyen. Dupla mikrofont kapott a jobb videócseteléshez, a sebességről pedig 4. generációs Intel Core processzor és RAID 0 SSD gondoskodik.

Persze nem csak ilyen felsőkategóriás típusok jöttek hanem átlagosabb darabok is, a V3, V5 és V7, illetve az alapszintű E1 sorozat. A V3 frissített verziója a mobil válasz a szórakoztató asztali gépre: hatalmas, 17.3”-as HD+ vagy Full HD panel, Chic Champagne (pezsgő) és Sophisticated Black (fekete) színekben. Kiemelkedő grafikus teljesítményre képes a GeForce GTX GT760M (2GB DDR5 VRAM), vagy az NVIDIA GeForce GT750M (4GB DDR3 VRAM) megoldásoknak köszönhetően, amihez Dolby Surround hangzás társul. Motorja egy Intel Core i7 processzor.


Acer Aspire V5 pezsgő (champagne) színben

Az új V5 notebookok három kijelző méretben kaphatóak – 39,6 cm (15,6”), 35,6 cm (14”) és 29,5 cm (11,6”). A 15,6” és 14” modell elérhető érintős, vagy nem érintős képernyővel is, valamint teljes méretű billentyűzetet kapott opcionális háttérvilágítással, illetve a gombok felülete 8%-kal nagyobb lett (15mm), mint az előző V5 notebookoké. A 11.6" notebook billentyűzetének mérete megfelel egy tipikus 13.3" modellének. Elérhetőek nagyfelbontású (1366 x 768) vagy Full HD (1920 x 1080) felbontású kijelzővel, opcionálisan tükröződés-mentes képernyővel. A Full HD panel IPS technológiával készült. Ezekben a modellekben négy hangszóró található, melyeket Dolby technológia támogat. A színválaszték a modelltől függ: a 11.6” Chili Silver vagy Ice Blue; a 14.0” Cool Steel, Champagne Ice, Arctic Rose és Hot Pink; végül pedig a 15.6” verzió választható Polar Black, Cool Steel, Champagne Ice és Red Blush színben.

A V7 modellek szintén a legújabb generációs Intel processzorokkal vannak felszerelve, akár Core i7-tel, valamint vagy NVIDIA GeForce GT 750M vagy GT 720M-mel. 1366x768-as vagy Full HD (1920x1080) panellel választhatók. Ezek már SSD-vel szereltek. A paletta alján pedig az Aspire E1 árválkodik 15,6” vagy 14”-es kijlezőmérettel. A 15,6” modell opcionálisan tükröződés-mentes képernyővel is kapható. zongora fekete vagy klarinét fekete színben jelenik meg.

Mint arról beszámoltunk, az Acer bejelentette első “phablet” eszközét is, 5,7"-es 1280 x 720 képernyővel, egy vagy két SIM kártyával, Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel. Négymagos 1.5 GHz-es processzora állítólag egy teljes napig bírja szuflával. A felhasználók erről távolról is elérhetik a központi PC-n levő fájljaikat, az üzletemberek kivetíthetik prezentációikat 720p HD-ben, és kinyomtathatják dokumentumaikat is egyenesen a phabletről. Az alkalmazások előre rögzített hangparancsokkal is megnyithatók, a napi és havi adatfelhasználás szoftveresen kontrollálható.

Klikk ide! Klikk ide!
Acer Liquid S1 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Float User Interface (Lebegő felhasználó felület) lehetővé teszi, hogy több alkalmazás ablak is nyitva maradjon, így a felhasználók egyszerre több feladattal is foglalkozhatnak ahelyett, hogy ki-be kelljen lépkedniük az alkalmazásokból, hogy egy másikkal dolgozhassanak. Egy gomb megnyomása hozza fel a Float Apps parancsikont; és az alkalmazások egy áttetsző képernyőn lebegnek az éppen használt funkció felett. A Float Apps bármikor könnyen elérhető vagy átkapcsolható. Ezek az alkalmazások között található fényképezőgép, térképek, számológép és jegyzettömb.

A Float Caller értesítő gondoskodik arról, hogy a felhasználót ne zavarhassa meg egy bejövő hívás, ami elfoglalja az egész képernyőt. Amikor egy bejövő hívás érkezik, a Float Caller mini-ablak ugrik fel, ilyenkor a felhasználó választhat, hogy fogadja a hívást, vagy csak egy gyors üzenetben válaszol. Az Auto Profile előre meghatározott hálózati beállításokkal támogatja a gyakran látogatott helyeket, így amikor a felhasználó ugyan arra a helyre megy vissza, ahol már egyszer volt, a Liquid S1 automatikusan profilt vált. Ezen beállítások közé tartozik a fényerő, a hangerő és rezgés, továbbá a Bluetooth, Wi-Fi és 3G csatlakozások. Bevezető ára 350 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!