Berta Sándor

Androidos All-in-One PC az Acertől

A Consumer Electronics Show keretében debütálhat a tajvani gyártó új All-in-One számítógépe, amelyet 27 hüvelykes érintőképernyővel láttak el.

Az Acer TA272 HUL típusú készülék az nVidia Tegra 3 chipjére épül és a 27 hüvelykes érintőkijelző 30-80 fokban dönthető, a felbontása 2560 x 1440 képpont. A képernyő elejére került két Dolby Surround hangszóró és egy két megapixeles webkamera, ami videokonferencia-beszélgetésekhez használható. Az integrált memória 16 gigabájt, ezen osztozik az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer és ide kerülhetnek az alkalmazások, valamint a különböző adatok és tartalmak is.


A konfiguráció támogatja az IEEE 802.11a/b/g/n WLAN-szabványt és rendelkezik USB 3.0-porttal, HDMI-kimenettel és Displayporttal. Így a PC akár a notebookok külső képernyőjeként vagy Blu-ray lejátszókhoz csatlakoztatva is használható. Ha a csatlakoztatott notebookon Windows 8 operációs rendszer fut, akkor ugyanúgy működik az érintésvezérlés, az Acer ugyanis megszerezte a kijelzővel kapcsolatban a Windows 8-kompatibilis minősítést. Az új termék úgynevezett BYOC-funkciót is kínál, aminek segítségével bárki létrehozhatja, biztosíthatja és egyszerűen használhatja a saját Cloud-platformját. A BYOC a gyártó Windows, illetve Android operációs rendszert futtató számítógépein egyaránt elérhető.

Az Acer TA272HUL bevezető ára 1099 dollár és hamarosan világszerte elérhető lesz. Nemrég szintén All-in-One PC-vel jelentkezett az LG, amelynek a Chromebase nevű konfigurációja a Chrome OS operációs rendszerre épül. Az Acer pedig tavaly szeptemberben olyan gépet mutatott be, amelynek a 24 hüvelykes képernyőjével egybeépített hardverén is Android fut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!