Gyurkity Péter

Strapabíró kütyüket mutatott be az Acer

Ezeket kinti felhasználásra szánják, a szokásosnál erősebb burkolattal.

Az Acer kínálatában már korábban megjelent az Enduro névre keresztelt család, amely kifejezetten strapabíró külsővel ellátott laptopokat és kisebb hordozható eszközöket foglal magába. A gyártó most ezen sorozatot egészíti ki két új megoldással, amelyek szerényebb hardverrel, ám az eredeti filozófiának megfelelő burkolattal jelennek meg a piacon.

Az új jövevények egyike az Enduro Urban T1, amely tulajdonképpen egy tábla PC, egy 10 hüvelykes kijelzővel, az Android 10 Go operációs rendszerrel, egy MediaTek MT8167A típusú, négymagos chippel, valamint az 1920 x 1200 pixel felbontással. Az akkumulátor mérete kereken 6000 mAh, a készülék pontos súlya 595 gramm, annak vastagsága 9,8 mm, ami némiképp elismerésre méltó, tekintettel a strapabíró jellegre. Ez utóbbi kapcsán mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy magát a burkolatot erősebb anyagokból készítik el, a sarkokat külön meg is erősítik, az egyes csatlakozók pedig speciális kupakkal egészülnek ki, ennek révén biztosítható ugyanis a korlátozottan vízmentes jelleg, vagyis a nedvesség elleni védelem.


Ami a páros másik tagját illeti, az Enduro Urban N3 ehhez képest egy némileg eltérő kialakítással érkezik, ez ugyanis már egy 14 hüvelykes laptop. A külalak erősen hajaz a testvér dizájnjára, az erősebb kialakítás és a megerősített sarkok itt is felbukkannak, ennek ellenére azonban a készülék nem válik túl szélessé vagy vastaggá, ami jó hír. A teljesítményt a 11. generációs Intel Core i5-1135G7 chip biztosítja, ehhez az Intel Xe grafikus vezérlő csatlakozik, ami nyilván nem fog kiemelkedő élményt nyújtani, viszont az alapvető feladatok ellátáshoz bőven elegendő. A memória mérete legfeljebb 32 GB lehet, háttértárolóként pedig egy akár 1 TB-os kapacitást nyújtó SSD-t is alkalmazhatunk, a Windows 10 Home operációs rendszerrel, valamint egy 3 cellás akkumulátorral.

Mindkét példány az IP53- és a MIL-STD-810H-minősítéssel egészül ki. Előbbi kütyü hivatalos ára még nem ismert, utóbbi azonban 799 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    A videó bélyegképén az erőltetett műmosolyok mindent elárulnak.