Berta Sándor

Tabletként is használ­ható Chromebook az Acertől

A készülék akár 360 fokban mozgatható dupla zsanérral lett ellátva, így átalakítható táblává.

Az Acer a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) mutatta be a Chromebook R 11 nevű terméket, amelynek alumíniumburkolata van és amely megerősített kijelzőzsanérokat kapott. Ez az Acer első olyan Chromebookja, amely 360 fokban elfordítható és így akár tábla PC-ként is alkalmazható. A 11,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású érintőképernyő felbontása 1366 x 768 képpont és támogatja akár tíz ujj egy idejű használatát is. A gép fő egysége az Intel Celeron N3150 vagy N3050 típusú processzora, amelyet 4 gigabájt RAM és 32 gigabájtos SSD-meghajtó egészít ki. Az operációs rendszer természetesen a Chrome OS. A készülék rendelkezik még High Dynamic Range (HDR) kompatibilis webkamerával, IEEE 802.11ac-támogatással és USB 3.0-porttal.


Az eszköz megtervezésekor és piacra dobásakor kiemelt hangsúlyt kapott a biztonság. Ha a Chromebookot eltulajdonítanák, minden személyes tartalmunk biztonságban tudható továbbra is. A gyártó közölte, hogy a 19,2 mm vékony és 1,25 kilogramm súlyú új készülékkel elsősorban azokat az üzleti ügyfeleket akarja megcélozni, akik akár az utazásaik közben is dokumentumokat készítenek vagy szerkesztenek a Microsoft Office Online vagy a Google Docs szolgáltatások segítségével.

Az Acer Chromebook R 11 az Amerikai Egyesült Államokban októbertől lesz kapható 299 dolláros áron, míg az európai-közel-keleti és afrikai régióban novembertől lehet majd megvásárolni 299 euróért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    És miért Windows 10-es laptopokról készült képek vannak a cikkben???
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.09.08. 21:56:47