Berta Sándor

AMD processzorra épülő Chromebook az Acertől

Először mutattak be olyan Chromebookot, amely a gyártó termékeire épül.

Az Acer a Consumer Electronics Show (CES) keretében prezentálta az új Chromebook 315 sorozatot. Az új készülékek az AMD A6-9220C vagy A4-9120C típusú APU-egységekre épülnek, amelyek integrált Radeon grafikus egységet tartalmaznak. Mindegyik modellt legfeljebb 8 gigabájt memóriával láthatják el, míg a háttértároló 32 gigabájtos lehet, ami a Chromebookok felhőkoncepcióját tekintve elegendőnek bizonyulhat.

Az IPS-kijelző 15,6 hüvelykes és Full HD felbontású. Az 1,72 kilogramm súlyú, 380,54 mm x 256,28 x 19,95 mm méretű Chromebookot ellátták 4 USB-porttal, amelyek közül kettő USB 3.1 Type-C szabványú. A vezeték nélküli adatkapcsolatokért a 802.11ac szabványú WLAN-modul felel és van Bluetooth 4.2-támogatás is, valamint beépített mikrofonnal ellátott HD felbontású webkamera is.


Az új készülékek maximális üzemideje böngészés, irodai szoftvercsomagok használata vagy online játékok futtatása esetén 10 óra. A Family Link alkalmazás segítségével a szülők digitális alapszabályokat határozhatnak meg a gyermekeik internetezéséhez. A szülők ráadásul beállíthatják a képernyőn megjelenő határidőket, testre szabhatják a gyermekek által használt honlapok és programok listáját, felügyelhetik a csemetéik Google-fiókját és távolról zárolhatják a felügyelt fiókokat.

Az Acer Chromebook 315 sorozatú termékek várhatóan áprilisban kerülnek majd a boltokba érintőképernyős (CB315-2HT) és hagyományos kijelzős (CB315-2H) változatban, s a bevezető áruk Észak-Amerikában minimum 279,99 dollár, míg Európában 349 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!