Gyurkity Péter

LG: Nexus 5 helyett 64 bites ARM-chipek

A jelek szerint mégsem az LG Electronics dobja majd piacra a Nexus 5 okostelefont, ennek ugyanis nem sok értelmét látják. A cég ehelyett az ARM 64 bites technológiáját licenceli saját céljaira.

Az elmúlt hetekben visszatérő téma volt az LG által elkészítendő Nexus 5 várható megjelenése, a készülék pontos részleteinek kérdése. Az LG Mobile európai részlegének vezetője azonban egy interjúban elmondta, hogy erre nem ők kerítenek majd sort, így minden bizonnyal egy másik partner veheti kezébe a stafétabotot.

Kim Wong indoklása szerint bár az első változat meglehetősen nagy siker volt a cég számára, ennek megismétlését nem tartják feltétlenül szükségesnek - érdekes kijelentés ez egy cégvezető szájából, hiszen elméletileg éppen ezzel a céllal vezetik saját vállalkozásaikat. Hozzátette, hogy a gyári Androidban nem látnak kellő hozzáadott értéket, ennek további támogatása nem éri meg számukra, így várhatóan a jövőben megjelenő készülékeik saját felület alatt futnak majd be. A Google-lal elindult együttműködés azonban nem szakad meg, a megfelelő ajánlat esetén hajlandóak a további közös munkára.


A gyártó az ARM 64 bites chipjeit licencelte, ezzel pedig hozzáférnek a cég által eddig kidolgozott leggyorsabb és legerősebb megoldásokhoz. A Cortex-A50 sorozatú chip és a következő generációs Mali grafikus vezérlő párosa az ARMv8 architektúrába illeszkedik, ez kompatibilis saját közvetlen elődével, így a fejlesztők szerint nem lesz gond a 32 és 64 bites szféra közti átmenettel, míg az új fejlesztés azonos fogyasztás mellett háromszor nagyobb teljesítményt kínál a jelenleg elérhető megoldásokhoz képest.

A Cortex-A57 nagy teljesítményt igénylő vállalati rendszerekben, míg az A53 az úgynevezett szuperfonokban kaphat helyet, bár arról még nem esett szó, hogy az LG pontosan milyen fejlesztésekben alkalmazná azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Muszáj rátenni a saját felületüket, jáj .....