Gyurkity Péter

Európában is jön az Oppo Find 5 és az Umeox X5

A két kínai gyártó új fejlesztései az európai kontinensen is megjelennek, ám míg előbbi elsősorban nagy kijelzőjével, utóbbi már inkább vékony külsejével tűnik ki.

Januárban mi is beszámoltunk arról, hogy az Oppo bemutatta a Find 5 névre keresztelt okostelefonját, amely az első körben az Egyesült Államokban jelent meg. Az európai debütálás eddig váratott magára, most azonban végre sor került erre, legalábbis az EU-n belül.


A kínai cég az Egyesült Királyságon keresztül intézi a kiszállítást, amelyért nem számítanak fel különdíjat. A hardveres specifikáció nem változott, a kijelző továbbra is 5 hüvelykes IPS, 1080p felbontással és 441 ppi-vel. A chip egy 1,5 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro, amelyet 2 GB RAM és egy 2500 mAh-s akkumulátor egészít ki, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 1,9 megapixeles elülső kamerával, HSPA+ eléréssel, WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, valamint DLNA támogatás mellett. A 16 GB-os belső tárolóval ellátott példány 399 eurót, a 32 GB-os változat pedig 429 eurót kóstál.


Az Umeox neve még kevésbé ismert európai körökben, bár ők már korábban is piacra dobták itt saját androidos megoldásaikat, igaz, ezt a Thomson Mobile márkanév alatt tették. Most az X5 elnevezésű okostelefont mutatták be, amely szintén méretes kijelzővel, valamint az Android Jelly Bean verziójával jelenne meg, bár a pontos részleteket eddig nem árulták el. Az igazán nagy durranás azonban a készülék vastagsága lenne, hiszen ez állításuk szerint mindössze 5,6 milliméter - ezzel el is hódítanák a legvékonyabb készüléknek járó első helyet.

A megjelenésre júliusban kerülne sor, egyelőre ismeretlen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    Marmint ugye tudod, hogy a Lenovo kinai ceg?
  • MsUser #3
    Most már csak azt kéne tudni 2 SIM-es-e van e Europai kiadás gondolok itt a Magyar nyelvre stb.stb.
    Egyébként ilyen paraméterekkel ott a LENOVO amit már Magyar nyelvű Androiddal is megvehetünk itthon!!!
    Egy LENOVO K900 !?!
    AndroidvasarMegbízható szervizeléssel
    Lenovo A820
    FELE ENNYIÉRT 4x1,2Ghz nagyon gyors, GPS, két SIM-es, és itthon van nem Kínában!
  • csimmasz #2
    Nagyon nyomulnak a Kinaiak, ha a tartóssága bozza a szintet, meg ugye a support akkor szerintem siman lehet sieres termek.
    Manapsag mar az emberek elfogadtak a Kinai elektronikai cuccukat, elég csak az Usb-s 3g modemekrr gondolni a legtöbb ott is a Huawei termek.

    Már a Samsungnal megtanultam, hogy azért mert az első eszközeik egy darab sz*rok voltak attól még idővel lehetnek akár jobbak is a nagy neves markáknál.
  • Inquisitor #1
    Oppo Find 5-ról már volt magyar teszt, nagyon jól összerakott és szép készülék. Na de 5"??? az már nem féltégla, hanem egy egész. :D
    Kiadhatnának egy "mini"-t belőle. De a tesztben még azt írták nem lesz Európai forgalmazás belátható időn belül, ezek szerint tévedtek.