SG.hu

Tech-cégeket vonzana be London

Kereken egymillió fontot, azaz mintegy 360 millió forint nyerhet el londoni irodája megalapítására bármely technológiai startup vállalkozás, akár Magyarországról is.

A feltételek közt csupán az szerepel, hogy a vállalkozás nem lehet tíz évnél idősebb, és évi forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot. A pályázatban azt kell bemutatni, hogy a cég az egymillió font felhasználásával kiépített londoni hídfőállását hogyan használná fel arra, hogy százmillió fontos vállakozást építsen ki. A szervezők a pályázat kiírásával szeretnék Londonra irányítani a figyelmet, amely az egyik legideálisabb telephely egy globális digitális és technológiai üzlet számára. A kezdeményezés támogatói között van a Ketchum globális kommunikációs ügynökség, amelynek magyarországi partnere a Live PR vállalta a pályázat hazai kommunikációjának támogatását.

A pályázat május 23-án nyílik meg, részletei a www.millionpoundstartup.com honlapon találhatók meg. A benyújtás határideje augusztus 29., eredményhirdetés decemberben. A millió fontos támogatásért folyó versenyt a londoni "Szilikon-körút" cégeinek egyesülete, a Digital Shoreditch írta ki, támogatói olyan élvonalbeli üzleti vállalkozások, mint a KPMG, London városának több befektetési és promóciós vállalata vagy a Ketchum. A nyertes pályázó nem csak egymillió fonttal lesz gazdagabb, de a partnerektől segítséget kap londoni működésének elindításához is.

Michael Fallon brit üzlet- és vállalkozásfejlesztési miniszter szerint országa ideális hely a vállalkozások számára, hiszen folyamatosan fejlődik az infrastruktúrája és jól képzett munkaerővel is rendelkezik. Benjamin Southworth, a Tech City Investment nevű befektetésfejlesztési ügynökség vezérigazgatója a versenyt szintén jó ötletnek tarja, mert a londoni Tech Cityben minden adott ahhoz, hogy egy vállalkozás elinduljon, sikeres legyen, fejlődjön, és együttműködő partnerekre találjon.

Kam Star, a versenyt kezdeményező Digital Shoreditch alapítója szerint a Shoreditch környéki, kelet-londoni digitális és technológiai klaszter ösztönző környezet a kezdő vállalkozások számára, hiszen itt minden olyan támogatást megkapnak, amelyre szükségük van. Büszke arra, hogy a cég által meghirdetett pályázat a világ legnagyobb versengése, amely arra irányul, hogy a világ legjobban fejlődő digitális és technológiai vállalkozásait Londonba vonzza. London Város Egyeteme pedig oktatóinak, kutatóinak és szakembereinek tudását és támogatását ajánlja fel a nyertesnek, újságíró hallgatóik pedig az interneten folyamatosan közvetíteni fognak a verseny állásáról.

Gordon Innes, a London & Partners vezérigazgatója azért éppen Londont tartja a legmegfelelőbbnek start-upoknak, mert London a világ üzleti központja, a kreativitás és tehetség fellegvára. A Tech City - amely a Google és az Amazon otthona is - egy induló vállalat számára a legideálisabb környezet, ahol három év alatt hétszáz százalékos növekedést produkálnak a szereplők. A világ egyik legnagyobb PR és kommunikációs hálózata, a Ketchum európai vezérigazgatója, David Gallagher aláhúzta, hogy a világ vezető technológiai márkái közül már sokan voltak ügyfeleik, és London technológiai fejlődéséhez most azzal szeretnének hozzájárulni, hogy "láthatóbbá teszik" az új, kezdő vállalkozásokat a médiában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!