Napi Online

A Blackberry gyártója fejlődik a világon a leggyorsabban

A CNN Money összeállította a világ száz legdinamikusabban fejlődő cégének a listáját, amit a Research In Motion vezet. Ott van még az Apple, a Google és a Marvel is.

A CNN Money által összeszedett száz leggyorsabban növekvő vállalat csupán egyötöde nem amerikai, és egynegyedük a technológiaipart képviseli. Az első helyzett Research In Motiont a Blueray olvasókhoz chipeket gyártó Sigma Designs követi, akinek a pozícióját egy a Microsofttal kötött együttműködési megállapodás is erősítette. A top tízbe két hasonló profilú kínai internetes vállalat is bekerült: a népszerű webes keresőt és játékoldalt is működtető Sohu.comé a bronzérem, az online játékokkal foglalkozó Shanda Interactive Entertainment pedig hetedik helyezést ért el.

A lista negyedik helyén az online biztosítói rendszereket üzemeltető Ebix áll, míg az ötödiken a DG FastChannel nevű médiaügynökség áll, amely hirdetéseket és showműsorok vetítési jogait értékesíti tévétársaságok számára. Ezt követi a CF Industries Holdings vegyészeti vállalat, amelyik forgalma háromnegyed részét nitrogén-műtrágyák teszik ki - márpedig a földgáz árának visszaesése alaposan csökkentette az előállítási költségeket.

A Fortune szerint a világ nyolcadik leggyorsabban fejlődő cége az Arena Resources olajipari vállalat, amelyik csak tavaly 225 új olaj- és gázkutat nyitott. Kilencedik lett a Bruker; ez a cég röntgengépeket és mágneses technológiákat gyárt orvosi MRI készülékekbe. Az első tízbe befért még egy vegyi óriás, az ugyancsak elsősorban műtrágyát gyártó Potash Corp. of Saskatchewan, ami a világ legnagyobb ilyen profilú vállalkozása.

A százas listára olyan bezzegcégek kerültek még fel, mint a Google, amely tavalyi 24-ik helyezését idén a 68-ik volt kénytelen cserélni - ami persze szintén szép teljesítmény -, vagy a 39-ik helyet megkapó Apple, amely 2,6 millió Macet és 5,2 millió iPhone-t értékesített a legutóbbi negyedévben.Helyet kapott továbbá a Guitar Hero és a Call of Duty kiadója, az Activision-Blizzard; a Disney animációs partnere, a Dreamworks Animation SKG; az X-Men és Pókember megalkotója, a Marvel Entertainment és az Amazon.com is. A CNN Money által a rangsor összeállításakor figyelembe vett három mutató a részvényenkénti hozam növekedése, az árbetvétel-növekedés és a teljes hozam volt. A Research In Motion rendre 84, 77, illetve 45 százalékos értéket ért el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #5
  www.blackberry.com ;)
 • Dns5000 #4
  Már nem azért de mi az a 3x annyi?
  bármilyen progit lehet raki mind a kettőre
  szóval eltérés csak hardverben lehet
  Nem hiszem hogy 3x olyan gyors és 24GB mem van az blackberryben.
  amugy nem vagyok otthon az új típusokban, dobhatnál egy linket
 • Tetsuo #3
  azert a cim hibas termeszetesen.. a Blackberrynel tuti vannak gyorsabban fejlodo cegek, csak azokat nem vizsgalta a CNN money. $100milla ossztoke alatt tuti nem vizsgaltak senkit sem..
 • pixx #2
  És a vicc az, hogy az új kicsit kevesebb árban, mint az új iphone, és kb. 3x annyit tud...és Blackberryt nem divatosra csinálják, hanem használhatóra...mégis jól nézz ki, és nagyon sokat tud.
 • Bogyi007 #1
  Hát igen a Blackberry telók igen frankók. Nekem is van egy példányom. :D