Napi Online

Terroristákkal nem üzletel az Intel

Az amerikai tőkepiaci felügyelettől meglehetősen szokatlan megkeresésre válaszolva az Intel leszögezte, hogy nem köt üzleteket a "terrorizmust támogató államok" listáján szereplő országokkal.

A SEC még korábban küldött egy levelet az Intelnek, amelyben arra szólította fel, hogy tisztázza, milyen termékeket vagy technológiákat adott át a "terrorizmust támogató államok" listáján található Kubának, Iránnak és Szíriának - írja a Marketwatch.

Válaszában a chipgyártó leszögezte, a társaság szabályzata tiltja a különféle kereskedelmi embargó alá tartozó államokkal való üzletkötést, így sem közvetlenül, sem közvetetten nem került sor ilyenekre.

A vizsgálat hátterében sajtóértesülések szerint az állhat, hogy az Intel éves jeletésének egyik rubrikájában az "Intel a Közel-Keleten" kifejezés található, illetve egy 2008 májusi hírügynökségi tudósításban az szerepelt, hogy Kubában Intel Celeron processzorokkal futó PC-k is találhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dez #4
  Hát nagy leégés lenne nekik, ha kiderülne, az biztos... :)

  Kb. mint hogy nemrég derült ki, hogy egy katolikus bank fő befektetései fegyver-, óvszer- és dohánytermékeket gyártókat érintettek. :P
 • Sanyix #3
  őőő ki mondta hogy csak és kizárólag az arabok? (hiszen mindenki az aki az amik, és az általuk támogatott szabványokon kívül él az "terrorista", még a dzsungel közepén élő benszülöttek is, ugyanis nem zabálnak hamburgert, nem vesznek fel hitelt)
 • Rexhawk #2
  "adott át a "terrorizmust támogató államok" listáján található Kubának, Iránnak és Szíriának - írja a Marketwatch."
  ööö, Kuba mióta arab?:D
 • Sanyix #1
  Hát nem meglepő hogy a zsintel nem üzletel "terroristákkal", hiszen izraelt utálják az arabok :) nembaj, nem véletlenül van az Arabian Micro Devices :D