MTI

A kutatás-fejlesztésen is spórol a Nokia

Finnországi és dániai kutatási központjában összesen 330 munkahelyet szüntet meg a Nokia a költségcsökkentés jegyében. Mindamellett a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója jelezte: a leépítés ellenére erőteljes marad a kutatási tevékenység mindkét telephelyen.

A Nokia világszerte 17 ezer főt alkalmaz a kutatás-fejlesztésben, a leépítés a 2000 fős finnországi állományból 230-at, a dániai 1000-ből 100-at érint.

Idén márciusban azt tudatták, hogy összesen 1700 dolgozótól válnak meg, miután a mobiltelefóniát is sújtó gazdasági válság közepette visszaesett a termékei iránti kereslet. A megszűnő munkahelyek közül 700 finnországi. A cégnek 130 ezer alkalmazottja van világszerte.

A Nokia első ízben jelentett negyedéves veszteséget azóta, hogy 1998-ban a világ vezető mobilgyártója lett: az idei harmadik negyedévben adó után 559 millió euró vesztesége keletkezett, eladásai 20 százalékkal csökkentek. Tavaly még 468 millió készüléket adott el, 7 százalékkal többet, mint 2007-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hol9672 #1
    Mindenki leépit - csökken a vásárlóerő - még tovább csökken a kereslet - nem lehet eladni - kevesebbet termelnek - ahhoz kevesebb ember is elég, igy leépitenek

    A liberális kapitalizmus a legprimitivebb egyéni önzésre épül, ezért fog magától összeeomlani.