Berta Sándor

7,5 hüvelykes képernyővel érkezhet az új Surface

Rövid időn belül újabb részletek szivárogtak ki a Microsoft második generációs táblagépéről, amely kisebb és olcsóbb lehet az elődeinél.

A Cnet amerikai IT-portál az NPD Display Search piackutató cégre és a tengerentúli óriás beszállítóira hivatkozva arról tudósított, hogy az új termék 7,5 hüvelykes és 4:3 képarányú érintőképernyőt kap, amelynek a felbontása 1400 x 1050 képpont, míg a pixelsűrűsége 233ppi lesz. Amennyiben ez az adat pontos, akkor az azt jelenti, hogy a Microsoft váltani fog, hiszen mind a Surface, mind a Surface Pro érintőképernyőjének képaránya 16:9 volt, míg a felbontásuk egyaránt 1920 x 1080 pixel.

Az új eszköz a korábbi modelleknél olcsóbb lesz, és erre szükség is van, hiszen a 7 és a 8 hüvelykes tábla PC-k piacán nagy harc dúl a gyártók között, a társaságnak 500 dolláros vagy drágább készülékekkel nem nagyon lenne esélye. A Cnet információi alapján az új Surface ára 399 dollár lesz, a jövőben ráadásul felmerülhet az ár további csökkentése is. A Surface jelenlegi átlagára 499 dollár, az iPad Mini bevezető ára 329 dollár volt, míg a Nexus 7-é 199 dollár.


A 7 colos méretkategória termékei fogynak a legjobban

Richard Shim, az NPD Display Search elemzője elmondta, hogy még sok időnek kell eltelnie ahhoz, míg elkezdődik a második generációs Surface sorozatgyártása és a több millió darabos első szállítmányok megérkeznek a boltok polcaira. A várható megjelenési időpontot ő 2014 első negyedévére teszi, ugyanakkor elképzelhető, hogy a vállalat - korlátozott számban - már korábban piacra dobja a táblát. A meglehetősen kései, jövő évi megjelenés hátterében az állhat, hogy a Microsoft minél olcsóbban akarja kínálni az új táblagépet és addig mindent elkövetnek a gyártási költségek leszorításáért. Az amerikai óriáscég nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

A Microsoft tavaly júniusban mutatta be a Surface-t és idén január végén érkeztek meg az első Surface Pro modellek. A DigiTimes tajvani IT-oldal néhány nappal ezelőtt arról írt, hogy a június 26. és 28. között megrendezett BUILD fejlesztői konferencián mutathatják be a második generációs Surface tábla PC-ket. Az első szállítmányok 1,5 millió készüléket tartalmaznak majd és az Intel platformjára fognak épülni. Az Intel mellett a másik fő beszállító az nVidia lehet, míg az operációs rendszere a Windows RT lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #2
    A W8 gesztusvezérlése nekem kimondottan tetszik, ha lesznek majd programok is az RT-re, vagy megoldható lenne egy x86-ARM konvertáló lehetőség, akkor már csak egy akkumulátoros élettartamra lennék kíváncsi.

    Jelenleg iPad Mini-m van, de egy Win RT-s 8"-os 4:3-as táblagépre, ami megy 8-10 órát WiFi-n, azonnal váltanék ha kb egy árban volnának és a kamerája is vetekedne az iSight-al.
  • DrFantastikus #1
    ilyen lebutitott szar senkinek sem kell !! idiotak !!