SG.hu

Flash technológiával gyorsítja az adatfeldolgozást az IBM

Az IBM 1 milliárd dollárt fektet a flash memóriás megoldások továbbfejlesztésébe, mivel a cég szerint ezek a mozgó alkatrész nélküli tárolók ideálisak lehetnek nagy mennyiségű adatok kezelésére.

A cég álláspontja szerint a flash rendkívül hatékony újraírható memória, mely a kiszolgálókon és tárolási rendszereken belüli adatgyűjtések válaszidejét néhány ezredmásodpercről néhány milliomod másodpercre csökkentheti. Mivel nem igényli mozgó alkatrészek használatát, megbízhatóbb, tartósabb és energiahatékonyabb, mint a forgó merevlemez-meghajtók. A flash már régóta népszerű a fogyasztói elektronikai cikkek piacán, ma már a mobiltelefonoktól a táblagépekig minden eszközben ilyet használnak. Mivel a vállalatok egyre gyakrabban szembesülnek a növekvő adatmennyiség problémájával, és ezzel párhuzamosan gyorsabb elemzési megoldásokat szeretnének, a technológia egyre inkább az intelligens megoldásokban gondolkozó cégek választása lehet.

A vállalat éppen ezért 1 milliárd dollárt fordít új flash-megoldások tervezésére és a technológia integrálására a szerverekből, tárolási rendszerekből, middleware megoldásokból álló kínálatába. E ráfordítással párhuzamosan a társaság 12 új kompetenciaközpont felállítását is tervbe vette. A világ különböző országaiban megnyíló központokban az IBM ügyfelei valós adatokra épülő szimulációkat futtathatnak, hogy felmérjék a megoldástól várható teljesítménynövekedést. Kipróbálhatják azt is, milyen valós idejű döntéstámogatást nyújt a technológia, hogyan javítja a kritikus munkaterhelések, például hitelkártya-feldolgozások, tőzsdei tranzakciók, gyártási folyamatok és megrendelés-feldolgozási rendszerek teljesítményét.


"A Flash gazdaságossága és teljesítménye mára olyan mértékű, hogy alapvető változásokat hozhat a vállalatok életében, különösen a tranzakcióigényes alkalmazások terén” – mondja Ambuj Goyal, az IBM rendszerek és technológia csoport tárolási rendszerekkel foglalkozó részlegének igazgatója. „A Big Data, mobil, cloud és közösségi média megoldások teremtette technológiai környezetben a vállalatok gyorsabb, hatékonyabb elérést szeretnének az üzleti információkhoz, ezt a Flash valóban képes biztosítani.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KopaszIsten #1
    Hajrá-hajrá! Had legyenek egyre olcsóbb SSD (vagy kombó) meghajtók. :)