Berta Sándor

128 gigabájtos microSDXC memória­kártya a SanDisktől

A memóriagyártó legújabb terméke jelentős mértékben növeli az okostelefon- és a táblagép-tulajdonok adattárolási lehetőségeit.

A SanDisk a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hogy piacra dobja a 128 gigabájtos microSDXC memóriakártyáját. Mindez elsősorban az okostelefonok és a tábla PC-k tulajdonosainak jó hír.vA 128 gigabájtos tárolókapacitás azt jelenti, hogy egy memóriakártyára 7500 zeneszám, 3200 nagy felbontású digitális fotó vagy 125 különböző alkalmazás fér fel. Az új SanDisk Ultra microSDXC UHS-I emellett nagyobb adatátviteli sebességet is kínál, mindez elsősorban akkor kamatoztatható, ha valaki nagy felbontású videót akar rögzíteni.


A cég tíz év alatt jutott el a 128 megabájtos memóriakártyáktól a 128 gigabájtos modell megalkotásáig. Az előbbit még 2004-ben dobta piacra. A mostani fejlesztésnél a legnagyobb problémát az okozta, hogy a 16 memóriaréteget úgy helyezzék el egymáson, hogy a kártya vastagsága szabványos maradjon. A fejlesztés során a vállalat mérnökei különösen ügyeltek arra, hogy az új memóriakártya teljes mértékben kompatibilis legyen az Android operációs rendszerrel, így elvileg semmilyen androidos készülékkel nem lehet kompatibilitási probléma.


A SanDisk Ultra microSDXC UHS-I nem lesz olcsó, a bevezető ára ugyanis 199,99 dollár, vagyis többe kerül majd, mint némelyik okostelefon. A kártya először csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz megtalálható, méghozzá a BestBuy és az Amazon kínálatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!