Berta Sándor

Phablettel jelentkezik a Nokia is

A finn mobiltelefon-gyártó is piacra dobja a saját tábla méretű okostelefonját, amely körülbelül akkora lesz, mint a Samsung Galaxy Note.


Illusztráció egy Nokia-phabletről
A Financial Times értesülései alapján a Nokia Lumia-sorozatú eszköz júliusban jelenhet meg. Az első phablet kategóriájú termék piacra dobása részét képezi annak a stratégiának, amelynek célja új vezető termékek bejelentése. Ezt támasztja alá, hogy a vállalat emellett további három új fontos modell piacra dobását is tervezi.

Az új táblagép méretű okostelefon jobb felszereltséggel fog rendelkezni, mint a Samsung Galaxy Note és természetesen a tervezésekor az a fő szempont, hogy mindkét a kategóriában megállja majd a helyét. Amennyiben az új készülék valóban a boltokba kerül, akkor ez lesz az első alkalom, hogy a Nokia 4,5 hüvelykesnél nagyobb képátlójú termékkel jelentkezik és egyértelművé tenné, hogy a jövőben a tábla PC-ket is fontosnak tartja. A társaságnak számos vetélytárssal kell megküzdenie ezen a területen, így egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben. A Nokia phablet operációs rendszere - egyáltalán nem meglepő módon - a Windows Phone lesz.

A finn cég ezenkívül azt tervezi, hogy a jövőben sokkal szorosabban működik együtt a mobil szolgáltatókkal, s ez hozzájárulhat a táblái és az okostelefonjai sikeresebb értékesítéséhez. A gyártótól az eddiginél jóval agresszív gyártási stratégiára számíthatunk.

Phablet-bejelentésekből az elmúlt hetekben nem volt hiány. Előbb Jim Wong, az Acer első embere közölte, hogy az első phabletjük a június elejei tajpeji Computex hardverkiállításon lesz látható. Ezt követően az év végén, vagy a jövő esztendő elején megjelenhet a termék következő generációs utódja is. Majd a Samsung jelezte, hogy júniusban futhat be a Galaxy Mega, amely 6,3 hüvelykes érintőképernyőt kapna. Nemrég pedig kiderült, hogy az Intel nagy reményeket fűz a Lenovo K900-hoz és az ASUS 7 collos Fonepadjához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #10
    Nem faj nekik, csak velemenyuk van rola, ennyi.En is rohogok mikor 150centis picsak ilyen 5 collos vackokkal bohockodnak.De ha van olyan sérült réteg , aki veszi es penz van belole, hat csinaljá na.
  • saxus #9
    Az az "illusztráció" semmi más, mint egy sima 920-as Lumia megphotoshopolva. Remélem az is feltűnt mindenkinek, hogy egy-két csempe kétszer van kinn, amit egyébként nemigazán lehet megtenni. :)
  • csimmasz #8
    A kétkedők nagyrésze nem célközönség, viszont nagyon sokan igénylik egy nagyméretű hordozható eszközt amin bárhol elintézhető szinte minden ami kell.
    Én nem viszek laptopot mindenhova, a PC az irodában folyamatosan megy teamviewerrel akármikor elérem minden pc s programomat neten keresztül, nincs elérhetetlen adatom, nincs inkompatibilitás vagy hiányzó programom, nem kell minden gépre. windows, adobe, stb licence.
    ezt akár elérem egy kis telefonnal is de egy nagyobb méretüvel még kényelmesebb is.
    Szóval azért mert én nem eszem halat nem köpködöm a kaviárt, hogy egy hányadék, elfogadom hogy más élvezheti.
  • lordmorden #7
    értem, amúgy tényleg trollkodtam, nem néztem utána eléggé, hogy nem hivatalos Nokia hír.
    nekem amúgy tetszene egy iylen cumó, pedig abszolút nem mozgat emg ez a hülye tábla okosteló meg fapplet dolog...
  • a_n_d_r_e_w #6
    Mivel az egesz csak spekulacio.
    Pl "Az új táblagép méretű okostelefon jobb felszereltséggel fog rendelkezni, mint a Samsung Galaxy Note"
    Na de melyiknel? Egy 2011-es telefonnal nem nehez 2 evre ra jobbat csinalni....
  • lordmorden #5
    viszont semmi technikai adat nincsen a cikkban, pedig az érdekelt volna a legjobban(:

  • fszrtkvltzttni #4
    Miért fáj nektek, hogy ilyet is gyártanak?
  • KRTuning #3
    Ez szerintem még mindig semmire sem jó. Már a Notenál is ugyanezvolt.Két szék közt a pad alatt. Telefonhoz nagy, tablethez kicsi.
  • Armagedown #2
    gondolom azért mert a többiek is ilyen péklapátokat gyártanak !
  • coolbboy83 #1
    ez minek?