Gyurkity Péter

Új 5 hüvelykes telefon a Pantech és az LG kínálatában

A Pantech egy kellemes jellemzőkkel és méretes kijelzővel ellátott példányt dob hamarosan piacra, míg az LG az Optimus G közvetlen utódával készül, amely ősszel jelenhet meg a boltokban.

Előbbi cég terveiről néhány nappal ezelőtt már felbukkantak bizonyos értesülések, ezek pedig arról szóltak, hogy minden korábbinál nagyobb felületet fednek majd le az előlapon a kijelzővel. Ha a széleket végül mégsem tüntették el teljesen, ennek mérete alig 2,4 mm, ami azt jelenti, hogy az előlap 75,5 százalékát az érintőképernyő teszi ki.


A Vega Iron névre keresztelt okostelefon a mostanában oly népszerű 5 hüvelykesek családját bővíti tovább, az előzetesekben szereplő 1080p helyett 1280 x 720 pixel felbontással, amihez egy 1,7 GHz-es négymagos Snapdragon 600 chip, 2 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 13 megapixeles hátoldali kamera, LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, illetve egy 2150 mAh-s akkumulátor társul. A teljes listán Android 4.1.2 (hamarosan 4.2) és fémes hatású külső található, ám az még nem teljesen világos, hogy Dél-Korea után további piacokon is megjelenik-e a készülék - és ha igen, milyen áron.


Az LG-vel kapcsolatban egyelőre az Optimus G Pro amerikai megjelenésével vannak elfoglalva a szaklapok, ám a cég már dolgozik az Optimus G utódán is. A várhatóan több kontinensen is valamikor az ősz folyamán megjelenő új változat szintén az 5 hüvelykes mérethez áll majd legközelebb, itt pedig valami eltérővel, valami egyedivel készülnek, legalábbis a mobil marketing részleg első emberének elmondása szerint.

A részletekről egyelőre nem nyilatkoznak, ezeket csak később ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    Konkrétan szinte az összesnek kínai a gyártója, de a legtöbbnek a tervezője, megrendelője is ázsiai :)
    Csak nekem hasonlít ez az LG akármelyik Galaxy SX-re? :)
    De a bele nem rossz, igaz teljesen értelmetlen.
  • Cat #6
    A készülékek gyártói jellemzően amerikaiak, és ott ilyen mértékegységet használnak. Át lehetne váltani SI-re is, de akkor pl. egy hét collos táblagépnél azt látnád, hogy a képátlója 17,78 cm. Az előbbi egy szép kerek szám, utóbbi pedig egy megjegyezhetetlen méret. Nem mellesleg Európában sem halt ki a metrikus, pl. csövek átmérőjénél máig a collt használják.
  • morden2 #5
    a méret a lényeg című cikknél kivestéztük, hogy 15cm az kicsi, és 18 alatt inkább elbújni, mint vagánykodni :D
  • tomcsa4 #4
    Ó egy női hozzászóló, kezi csókolom! :)

    A hüvelyket még használják. Egy példát mondok, neked tetszeni fog. Melyik hangzik vagányabbul? A farkam 15 centi hosszú vagy majdnem 6 hüvelyk hosszú.
  • fehérfelhő #3
    Nem tudom megérteni, miért nem a hivatalos dm vagy cm vagy mm méretet adják meg, miért kell azt a hülye col meg könyök meg láb mértékegységeket irkálni mindenfelé, mikor az elméletileg már nem is létezik!
    Legalább is, már a gimiben úgy tanultuk 45 évvel ezelőtt, hogy már csak pár évig lehet használni, mert a metrikus lesz a világon a szabvány......
    Lehetséges, hogy a férfiak imádják a rejtjeles beszédet, de nekem nem jön be!
  • morden2 #2
    kevés az 5 col is a média tartalmakhoz, olyan 6 col lenne jó körülbelül
  • tomcsa4 #1
    Erre mondják, hogy átlagos csúcskészülék?