Gyurkity Péter

A Lumia 920 uralja a WP-mezőnyt

A Nokia csúcskategóriás megoldása birtokolja a legnagyobb részesedést a készülékek között (közvetlen utóda már készülőben van), ám a többség még mindig kitart az előző generáció mellett.

Csaknem 500, az AdDuplex alkalmazást futtató okostelefon bevonásával készült el a felmérés, amelyben többek között arra a kérdésre keresték a választ, hogy a Microsoft mobil platformját választók mely készülékeket részesítik előnyben. Ez gyorsan ki is derült, ám az anyag néhány meglepetést is tartogat számunkra.


A beérkező adatokból az tűnik ki, hogy a Nokia Lumia 920 14 százalékot birtokol a mezőnyben, amivel az első helyen végzett. Közvetlenül utána a Lumia 800 szerepel csaknem ugyanekkora befolyással, míg a harmadik a listán a Lumia 710 a maga 13 százalékával. Ebből is egyértelmű, hogy a Nokia hatalmas túlsúllyal rendelkezik a Windows Phone alatt, a többiek szinte labdába sem tudnak rúgni - nekik alig 20 százalék marad (bár arról szintén olvashattunk a napokban, hogy a finn gyártó sem igazán járt jól a szövetséggel). Meglepetést jelent viszont, hogy a többség (57 százalék) még mindig a Windows Phone 7 alatt tevékenykedik, ők valószínűleg az ünnepi szezon alatt döntöttek egy-egy ilyen példány beszerzése mellett, hiszen akkor több kedvezményt is igénybe vehettek.


Időközben kiszivárgott, hogy az említett listavezető közvetlen utóda már készülőben van, ez egészen pontosan Lumia 928 néven jelenik majd meg, legalábbis a tengerentúlon. A Verizon logójával ellátott példány ugyanazon műanyag külsőt kapta, kijelzője viszont ezúttal AMOLED, amivel valószínűleg az üzemidőn szeretnének javítani (ez ugyanis kisebb helyet foglal el LCD-s vetélytársaihoz képest, így több marad az akkumulátornak). A PureView technológia és a Carl Zeiss lencse szintén szerepel a felsorolásban, 4G LTE támogatás mellett.

A megjelenés időpontja és a pontos ár egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pukkka #9
    Adok forrást is, egye fene, tőled, úgy sem várhatom el.
    http://www.strategyanalytics.com/default.aspx?mod=reportabstractviewer&a0=8152

    Itt utána olvashatsz még pár dolognak, szépen le van vezetve minden számokkal.
  • Pukkka #8
    Próbáld meg újra értelmezni amit írtam, lehet másodikra sikerül. Ennyit arról, hogy ki a buta gyerek. Egy átlagos magyar mondat értelmezésével küzdesz
    Azt azért ne felejtsd el, mielőtt nagyon leírnád a Nokiát, hogy ha a teljes mobil piacot nézzük, nem csak az okos telefon szektrot, akkor azért csak eladott majdnem 336 millió készüléket, míg a ZTE, HTC, Apple hármasnak ez együtt véve sem sikerült. A Nokia és az MS elsősorban arra pályázik, hogy ezeket az értékesítéseket tudja majd továbbörököltetni az okos telefon piacán is.
  • fergusonpapa #7
    Agyonver? Hol mikor? több száz millió eladott telefon volt tavaly ebből a 4 millió mennyi? hány %? :D

    Csak a zte 20x annyit adott el mint az egész WP teló összesen. de még a htc is 32 millió eladott darabjával akik épp mélyponton vannak is lesöpri a Nokia eladási statisztikáit, ja és jegyezném meg hogy nem csak nokia eladásai vannak benne a 4 millióban..

    almát megse emlitem (najó mégis) : Egy gyártó évente 1-2 mobilt adnak el és 40x többet adtak el. hm hm.. Ha annyira jó és csúcs telefon lenne ami kell is az embereknek akkor nem lenne ennyi külömbség az eladások között..

    ez Szégyen és gyalázat nem agyonverés. Részemről ennyi a téma mert csak egy elvakult buta gyerek vagy, olyan állitásokat teszel ami szembe megy minden eddigi statisztikával és eredménnyel.. sőt az emberek véleményével is. Ha kellene vinnék de nem visszik csak fujod a marhaságod.
  • Pukkka #6
    Így van. A Nokia most kezd magára találni. És az is tény hogy WP fronton agyonver mindenkit, mert annyi pluszt kínál a többi gyártóhoz képest, nyomott áron, hogy a kutya nem fog mást venni. De ugyan ez megvan Droid oldalon is. Ott is a Samsung dominál, a többi küszködik.
  • fergusonpapa #5
    Nokiát leszámítva mond az idén eddig bejelentet wp telókat :)
    Nokia azért nem számít mert tudjuk a 2 cég kapcsolatát, ha ő se nyomatná hogy bizna meg benne más gyártó? Az más kérdés hogy nokia eladásai enyhén szólva is brutálisan csökentek a symbian csökennő igénye utána de mégjobban mikor szinte csak wp-s telokat dobálnak piacra. Ezek tények!
  • Pukkka #4
    Összesen 12 fajta Lumiát fog, csak a Nokia idén megjelentetni. ( ebben benne vannak a szolgáltatói variant-ek pl.:920/928 ).
    A tavalyi év végén, mikor kijöttek a wp8-as telefonok, akkor ugrottak meg az eladások. Azzal hogy WP7/8 váltást így oldotta meg a Microsoft, nagy öngólt lőtt. Többen kivártak, és már nem vásároltak WP7-es telefont.
  • fergusonpapa #3
    Nyert egy szavazást elismerem okés, de ez nem válasz azokra amiket mondtam. 4 millió db 1 évben kudarc és ez szétoszlik 10 gyártónál. Egyértelmü miért nem adnak ki annyi wp telefont idén mint tavaly. Ez a szám szerintem idén alacsonyabb is lesz.
  • Pukkka #2
    http://www.engadget.com/2013/02/20/winners-2012-engadget-awards-readers-choice/
  • fergusonpapa #1
    Na épp ez mondtam másik cikknél csak a nokia gyárt, és hát miért ne ha bekebelezte a MS.. A többi gyártónál fasorban sincs. Én cikkben megemlitettem volna a 4 millió eladott darabot 2012ben amiből harmadát vissza is vitték, de csak elég nálunk megnézni a használtmobilt áruló lapokat, mivel van tele.. Siker? Egy frászt.