Gyurkity Péter

Nem ismerik az emberek a Windows Phone 8-at

A Microsoft tengerentúlon lefolytatott reklámhadjárata ellenére az átlag vásárló nem is tud a szoftver létezéséről, a Nokiát pedig még ennél is kevesebben kötik össze a cég mobil operációs rendszerével.

Az elmúlt hetekben több alkalommal írtunk a Windows Phone 8 soron következő frissítéseiről, azok megjelenési sorrendjéről, már-már olyan érzésünk volt, hogy a szóban forgó információmorzsákat szándékosan adagolják, hogy a lehető legtöbben halljanak a platformról. Egy friss felmérés szerint azonban a marketingesek eddig nem sokat értek el, az amerikaiak nagy része ugyanis nem tud a WP8 létezéséről.

A felmérésben - amelyet március 7. és április 2. között végeztek el - 1500 amerikai vásárlót kérdeztek meg, a válaszokból pedig elsősorban azt igyekeztek megtudni, hogy mennyire ismert a rendszer, illetve hogy mennyien tudják megnevezni a szoftvercég főbb partnereit. A készítők lesújtó adatokat tettek közzé azok összegzése után, kiderült ugyanis, hogy a megkérdezettek csaknem kétharmada (60,5 százaléka) nem tudott a Windows Phone 8 operációs rendszert futtató okostelefonok létezéséről. Ez már csak azért is fájó pont a Microsoft számára, mert eddig is dollármilliókat költöttek a reklámhadjáratra, a felmérés pedig egybeesett több nagyobb szolgáltató rajtjával, amelynek keretében egyszerre számos készülék vált elérhetővé az USA-ban.

A Nokia még ennél is rosszabb helyzetbe került, hiszen hiába kötött szoros szövetséget a szoftvert számára biztosító redmondi vállalattal, még a WP8 létezéséről időben értesültek fele sem tudta összekötni a két cég nevét. Az összes megkérdezett vásárló mindössze 19 százaléka tud arról, hogy a Nokia szállít WP8-at futtató készülékeket, miközben a Samsung esetében ez az arány 26, a HTC-nél pedig 21 százalék.

Érdemes hozzátenni ugyanakkor, hogy a BlackBerry 10 rajtja még ennél is kevésbé ismert tény az Egyesült Államokban, hiszen alig 17 százalék hallott a platform kanadai és európai debütálásáról - a válaszadók durván kétharmada egyébként egyik platform iránt sem érdeklődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ChaosTeam #116
    Én egy szóval se mondtam, hogy a WP zsákutca lesz vagy sem :) A jövőbe nem lát senki, sose lehet tudni mi lesz belőle, akár siker is lehet, akár bukás idővel megtudjuk.
  • Pukkka #115
    Rendben.
  • Vol Jin #114
    "Lehet szerinted baromság, de a gyártó ettől függetlenül külön típuskóddal látja el a különböző színeket."

    És bazdmeg?

    Ez szimpla logisztikai kérdés, nem technológiai. A különböző árú (változó adóteher), de azonos cigaretta is más vonalkóddal rendelkezik, hogy a pénztárgép tudja, hogy éppen mennyibe kerül. Attól az még ugyanaz a cigaretta, csak állambácsinak más összeg megy zsebbe utána.
  • Pukkka #113
    "elutasitsak" ,menj inkább engedd ki a malacokat....
  • DrFantastikus #112
    De nem fog felfutni SOSEM ,,azert mert nem szeretik az Emberek !

    Te es meg egy nehanyan hiaba rajongtok erte, a 'tomegek' elutasitsak !

    Nagyon nem birsz ebbe beletorodni...
  • Pukkka #111
    Ezzel tökéletesen egyetértek. De ahogy az Android sem egyik napról lett a másikra piacvezető, úgy a wp-nek is van felfutási ideje. Lehet azt mondani, hogy a wp zsákutca, a növekedési mutatok és forecastek viszont nem ezt támasztják alá.
  • DrFantastikus #110
    ''Ha zavar más véleménye akkor ne olvasgass fórumot. A privát üzeneteidet pedig a következő alkalomtól, kirakom mindenki szórakoztatására.''

    tedd mar ki legyszives ide, hadd rohogjunk egy joot rajta !
  • caius marius #109
    +1
    Ámen
    :)
  • ChaosTeam #108
    OFF: Imádom, ahogy egyre több témában fellelhető ez a "Te vagy a hülye" "Nem is, mert te" féle ovis viselkedés.

    Melyik a legjobb okostelefonos rendszer? Mindegyik! Mindegyik más-más felhasználói réteget céloz meg, minden rendszernek vannak előnyei, hátrányai és sajátosságai. Minden ember maga döntése, hogy melyik rendszer illik a személyiségéhez, elvárásához leginkább. Azért, mert nekem az egyik rendszer jön be a legjobban, még nem kell anyázni meg hülyézni a másikat, ha neki meg nem ez jön be. Felesleges oda-vissza dobálni a sarat, mert mindenki a saját maga által használt rendszert fogja favorizálni és úgyse a másik véleménye alapján fog mást választani. Ha elégedett a rendszerével, akkor azt fogja használni, ha nem az, akkor majd keres másikat, ami jobban megfelel neki.

    Nekem korábban egy Nokia 5800-as telefonom volt Symbian rendszerrel. Bevallom életem egyik legrosszabb vételének tartom, sokkal több idegeskedést és mérgelődést okozott, mint örömet, nagyot csalódtam benne. Majd lecseréltem egy SGS3-ra, és ez végre egy olyan telefon, amivel meg vagyok elégedve, igaz sokkal többe is került, mint a Nokia telefonom. Iphone (iOS) és WP8-as telefonom nem volt, nem ismerem annyira a rendszerüket, így nem is szídom, akkor se, ha ismerném. Nekem az Android rendszer jelenleg a legjobb, de ennek is vannak hiányosságai, hátrányai.

    A kevés app sok app részre csak annyit tudok mondani, hogy nem feltétlen a számháború a lényeg. Hiába van 700 ezer app, ha abból csak 100 ezer az, ami érdemben használható és elfogadható minőségű. Ellenben a "nagy számok törvénye alapján" egy 700 ezres választékban több lesz a jó appok száma, mint egy 300 ezres választékban. Én hiába próbáltam a Nokiára számomra használható, elfogadható minőségű appot találni, nem sok ilyenre leltem, ellenben Androidra jócskán találtam ilyet.

    Összegezve, totál felesleges ez a sárdobálás, minden rendszernek megvan a célcsoportja, akik azzal lesznek a legjobban megelégedve. Ha valaki nem azt a rendszert szereti, amit mi, attól nem lesz hülye, csak más az igénye, más a fontos neki, ezt tartsuk tiszteletben és ne legyünk már állatok.

    ON: Nem ismerik a WP8-at az emberek? Ez nem is csoda, hiszen az "átlag felhasználók" jelentős részének fogalma sincs, hogy mik ezek a szavak, hogy "Android" "iOS", "Windows Phone" "Symbian" "Bada" ...stb. Sok ismerősöm ezekről max hallott, de nem is tudja mi fán terem. Mégis honnan kellene ismerniük a WP8-at és honnan kellene tudniuk, hogy melyik gyártó készít rá telefont, ha nem is érdekelte őket a rendszer?
  • Pukkka #107
    A véleményem akkor is megvolt rólad, és ez azóta sem változott. Ettől függetlenül, te kezdtél el itt keménykedni, és fenyegetőzni.
    Abban a mondatban, azóta is csupán egy elírást fedeztem fel, és te azóta sem voltál képes rámutatni, mi is a nyelvtani hiba, így ne gyere nekem ezzel a faszsággal, mert megint csak a szádat járatod, a helyett, hogy bizonyítanál is valamit. Ellenben velem, te úgy játszottad a nyelvtan nácit, hogy közben te aztán végképp nem tudsz helyesen írni, amit én pont leszarnék, ha nem játszanád az eszed.
    Rakd ki nyugodtan. Egy ilyen gerinctelen nagypofájú sunyi embertől, nem is várok mást.
    A véleménye miatt nem butafaszoztam le senkit. Azért tettem, mert tényként jelentett ki, valótlan dolgokat.
    Te butafasz...