116
  • ChaosTeam
    #116
    Én egy szóval se mondtam, hogy a WP zsákutca lesz vagy sem :) A jövőbe nem lát senki, sose lehet tudni mi lesz belőle, akár siker is lehet, akár bukás idővel megtudjuk.
  • Pukkka
    #115
    Rendben.
  • Vol Jin
    #114
    "Lehet szerinted baromság, de a gyártó ettől függetlenül külön típuskóddal látja el a különböző színeket."

    És bazdmeg?

    Ez szimpla logisztikai kérdés, nem technológiai. A különböző árú (változó adóteher), de azonos cigaretta is más vonalkóddal rendelkezik, hogy a pénztárgép tudja, hogy éppen mennyibe kerül. Attól az még ugyanaz a cigaretta, csak állambácsinak más összeg megy zsebbe utána.
  • Pukkka
    #113
    "elutasitsak" ,menj inkább engedd ki a malacokat....
  • DrFantastikus
    #112
    De nem fog felfutni SOSEM ,,azert mert nem szeretik az Emberek !

    Te es meg egy nehanyan hiaba rajongtok erte, a 'tomegek' elutasitsak !

    Nagyon nem birsz ebbe beletorodni...
  • Pukkka
    #111
    Ezzel tökéletesen egyetértek. De ahogy az Android sem egyik napról lett a másikra piacvezető, úgy a wp-nek is van felfutási ideje. Lehet azt mondani, hogy a wp zsákutca, a növekedési mutatok és forecastek viszont nem ezt támasztják alá.
  • DrFantastikus
    #110
    ''Ha zavar más véleménye akkor ne olvasgass fórumot. A privát üzeneteidet pedig a következő alkalomtól, kirakom mindenki szórakoztatására.''

    tedd mar ki legyszives ide, hadd rohogjunk egy joot rajta !
  • caius marius
    #109
    +1
    Ámen
    :)
  • ChaosTeam
    #108
    OFF: Imádom, ahogy egyre több témában fellelhető ez a "Te vagy a hülye" "Nem is, mert te" féle ovis viselkedés.

    Melyik a legjobb okostelefonos rendszer? Mindegyik! Mindegyik más-más felhasználói réteget céloz meg, minden rendszernek vannak előnyei, hátrányai és sajátosságai. Minden ember maga döntése, hogy melyik rendszer illik a személyiségéhez, elvárásához leginkább. Azért, mert nekem az egyik rendszer jön be a legjobban, még nem kell anyázni meg hülyézni a másikat, ha neki meg nem ez jön be. Felesleges oda-vissza dobálni a sarat, mert mindenki a saját maga által használt rendszert fogja favorizálni és úgyse a másik véleménye alapján fog mást választani. Ha elégedett a rendszerével, akkor azt fogja használni, ha nem az, akkor majd keres másikat, ami jobban megfelel neki.

    Nekem korábban egy Nokia 5800-as telefonom volt Symbian rendszerrel. Bevallom életem egyik legrosszabb vételének tartom, sokkal több idegeskedést és mérgelődést okozott, mint örömet, nagyot csalódtam benne. Majd lecseréltem egy SGS3-ra, és ez végre egy olyan telefon, amivel meg vagyok elégedve, igaz sokkal többe is került, mint a Nokia telefonom. Iphone (iOS) és WP8-as telefonom nem volt, nem ismerem annyira a rendszerüket, így nem is szídom, akkor se, ha ismerném. Nekem az Android rendszer jelenleg a legjobb, de ennek is vannak hiányosságai, hátrányai.

    A kevés app sok app részre csak annyit tudok mondani, hogy nem feltétlen a számháború a lényeg. Hiába van 700 ezer app, ha abból csak 100 ezer az, ami érdemben használható és elfogadható minőségű. Ellenben a "nagy számok törvénye alapján" egy 700 ezres választékban több lesz a jó appok száma, mint egy 300 ezres választékban. Én hiába próbáltam a Nokiára számomra használható, elfogadható minőségű appot találni, nem sok ilyenre leltem, ellenben Androidra jócskán találtam ilyet.

    Összegezve, totál felesleges ez a sárdobálás, minden rendszernek megvan a célcsoportja, akik azzal lesznek a legjobban megelégedve. Ha valaki nem azt a rendszert szereti, amit mi, attól nem lesz hülye, csak más az igénye, más a fontos neki, ezt tartsuk tiszteletben és ne legyünk már állatok.

    ON: Nem ismerik a WP8-at az emberek? Ez nem is csoda, hiszen az "átlag felhasználók" jelentős részének fogalma sincs, hogy mik ezek a szavak, hogy "Android" "iOS", "Windows Phone" "Symbian" "Bada" ...stb. Sok ismerősöm ezekről max hallott, de nem is tudja mi fán terem. Mégis honnan kellene ismerniük a WP8-at és honnan kellene tudniuk, hogy melyik gyártó készít rá telefont, ha nem is érdekelte őket a rendszer?
  • Pukkka
    #107
    A véleményem akkor is megvolt rólad, és ez azóta sem változott. Ettől függetlenül, te kezdtél el itt keménykedni, és fenyegetőzni.
    Abban a mondatban, azóta is csupán egy elírást fedeztem fel, és te azóta sem voltál képes rámutatni, mi is a nyelvtani hiba, így ne gyere nekem ezzel a faszsággal, mert megint csak a szádat járatod, a helyett, hogy bizonyítanál is valamit. Ellenben velem, te úgy játszottad a nyelvtan nácit, hogy közben te aztán végképp nem tudsz helyesen írni, amit én pont leszarnék, ha nem játszanád az eszed.
    Rakd ki nyugodtan. Egy ilyen gerinctelen nagypofájú sunyi embertől, nem is várok mást.
    A véleménye miatt nem butafaszoztam le senkit. Azért tettem, mert tényként jelentett ki, valótlan dolgokat.
    Te butafasz...
  • caius marius
    #106
    Ja, és nem vagyok nyelvtannáci, de ha már valaki "lebutafaszoz" egy másik embert pusztán a véleménye miatt, tegye már ezt úgy, hogy közben hibátlanul írja a mondandóját!
  • caius marius
    #105
    #21
    #25
    #30
    Na innen indult...
    Olvasd csak vissza!
    "Nem vagy te sem túl okos, én nem nagyon értesz a piac működéséhez sem, de sebaj."
    Miközben leoltod az előtted hozzászólót, arra sincs agyad, hogy végigolvasd a mondandódat, mielőtt a mehet gombot megnyomod. Aztán még Te vagy megsértve. A legelső hszed is hatalmas intelligenciáról tesz tanúbizonyságot, íme:
    -De kurvára ért hozzá itt mindenki.
    Mi francnak olvasod el a hozzászólásokat ha ennyire agybeteg vagy? Ha zavar más véleménye akkor ne olvasgass fórumot. A privát üzeneteidet pedig a következő alkalomtól, kirakom mindenki szórakoztatására.
  • shaddam
    #104
    Ugyan csak support zsákutca 7.8 van a telefonomon, de érzem hogy az egész platform egy rothadó tetem. Soha többet ms.
  • Pukkka
    #103
    Lehet hogy alpári paraszt voltam, de a falu bikája mentalitás távol áll tőlem. Én csak annyit mondtam, ha már fenyeget, adok lehetőséget, hogy beváltsa. Ez a szép ezekben a forumokban, hogy hozzá nem értő emberek írhatnak le tényként baromságokat, fenyegethetik a másikat, mert semminek nincs következménye.
    Nem védtem én egyik céget sem, mivel semmi hasznom nem származik belőle. Csupán elszakadt a cérna, attól a sok valótlan hülyeségtől, amit itt 10x ember mindig előad, mikor jön egy hír a MS, WP háza tájáról. Valótlanságokat állítanak, anélkül, hogy utána néznének, foglalkoznának vele, vagy értenének hozzá.
    Az, ha valaki leírja, hogy undorító a csempe, hót nem érdekel. Ízlés kérdése. Ha valaki azt mondja, köcsög az MS, köcsög a Nokia, azt is leszarom. Viszont ha egy idióta főiskolás/pék bizonygatja itt, nulla hozzáértéssel, hogy az MS stratégiája mennyire elhibázott, és hogy a kutyának nem kell a WP, az kicsapja a biztosítékot. Mindezt, miközben, aki a mobil iparban él, keres pénzt nagyon jól tudja, hogy a számok, pont ezek ellenkezőjét mutatják. Raktam be egy elég részletes cikket, egy teljesen hiteles forrásból, még arra is lusták voltak, hogy elolvassák, csak szajkózzák a sületlenségeket.
  • caius marius
    #102
    +1
    Pukkamukkát nem tudom komolyan venni. :) Annyira gyengén adja elő...
    Futtathatja itt magát, de nem gondolom, hogy itt bárki komolyan venné a cím küldözgetését. :)
  • ppista
    #101
    Van egy olyan mondás, hogy "Okos enged....". Ez az én vagyok a falu bikája mentalitás nagyon ellenszenves, bárki is erőlteti. Főleg azért gáz ez az agresszív viselkedés, mert olyan retek cégek védelmébe és ellenébe teszik ezt az emberek, akikhez a világon semmi közük nincsen, és egy dollárért még a bőrt is lenyúznák az emberek hátsójáról.
  • Pukkka
    #100
    Ismerjük egymást? Nem én fenyegettem a másikat, aztán hunyászkodok meg.
  • ppista
    #99
    Nekem ég a fejem helyetted is. :(
  • Pukkka
    #98
    Ha valaki szájon vágna, azon tényleg meglepődnék. Azon meg pláne, ha egy ilyen kis hülye gyerek, mint te. Nem kértem, hogy rohangálj, mondtam, odamegyek hozzád, hogy ne kelljen anyukádnak cipelnie a segged. Ezt innentől privátba.
  • caius marius
    #97
    Ha minden idiótához odarohangálnék, hamar elfáradnék. Ezért volt a feltételes mód is. Nem is értem, hogyan lehet valakinek ennyire kevés esze. Te lennél a legjobban meglepve ha most valaki odamenne és alaposan szájon vágna. :) Az mondjuk tény, hogy rád férne. :)
  • Pukkka
    #96
    Gyerekes lépés az, hogy megfenyegetsz, aztán bujkálsz az internet mögött.

    Von Jin: Lehet szerinted baromság, de a gyártó ettől függetlenül külön típuskóddal látja el a különböző színeket. Ezek alapján rendeli a beépülőket, és ezek alapján vizsgálja az eladási statisztikáit is. Minden színre készül kimutatás, hogy melyik mennyire fogy. Ha használtál már NaviFirm-et akkor láthattad, hogy bizonyos gyártok még az SW ket is színek alapján adják ki.

    A piac nagy része pedig még messze nincs lefedve. A fejlődő országok, illetve a távol kelet, még hatalmas piaccal rendelkezik. És emellett még ott vannak azok az emberek akik jelenleg is még csak "buta" telefonnal rendelkeznek, pl a Nokia éves szinten, több mint 200 millió ilyen telefont ad el.
  • csimmasz
    #95
    Szerintem az MS csunyán benézte, anno az iPhone előtt még a windows elég sokoldalú volt, pda-k, telefonok, gps ek, stb.
    Betört az Apple majd megerősödött az Android a windows mwg közben szinte mindenhonnan kiszorult.
    A legujabb Gps ek már androiddal jönnek windows helyett, a fényképezőkre is megjelennek, medialejatszókra már nem wit vagy linuxot heggesztenek hanem Androidot.
    Nincs itt semmi varázslat, ami jó az népszerű az iPhone is és az Android is nagyon jó megoldás, ha az Apple engedte volna más gyártóknak is a használatot most az lenne a legjobban elterjedt, nyilván zárt a rendszer mert más az üzleti stratégiájuk de az Android viszont pont erre alapoz.
  • Rusy
    #94
    Bocsánat 84-es hozzászólás
  • Rusy
    #93
    A 71-es hozzászólást olvassa el mindenki, mert erre az OS vitára nem lehet mást írni és ez az igazság szerintem, nekem is androidos a telefonom illetve a tab-om, mert mindenkinek az körülöttem, mindenki arra tud jó programokat abban tud segíteni, de a pc-m ugyanúgy win7, mint nagyon sok embernek, mert azon mennek a játékok, illetve azok a programok amiket használok, azon futnak és kész ennyi, majd ha elterjed a wp8 és mindenkinek az lesz körülöttem akkor az lesz, de ez igaz az Ios-re is valamelyik ismerősöm kért segítséget a baráti körben már nem emlékszek milyen problémával, de senki nem tudott segíteni, mert senkinek nem volt benne tapasztalata, ez ilyen egyszerű szerintem.

    Az meg hogy "csempés" vagy az android ikonos, szerintem egy vicc aki ezt nézi, ma már bármilyen témát be lehet állítani, az androidra is van olyan tekerős háttér mint az ios stb, kit érdekel itt nem a kinézeten és a stabilitáson van a hangsúly az első mindenkinél ízlés dolga, tökéletesen stabilnak meg egyik sem mondható
  • Vol Jin
    #92
    Amúgy nehéz bárkinek piacot robbantani, amikor a piac nagy része már lefedett, és sokan bevásároltak szoftverekből. Tehát, akinek számít a rendszer, az rendelkezik egy szoftvergyűjteménnyel, tehát nem vált OS-t, max csak több, gyorsabb mag, memória, képernyő, akármire. És mivel a kínálat zöme androidos készülék, hiába rak ki a kínálatba a Nokia 10-20 típust is akár, az a tökmindegy vásárlóknál szívódhat fel, amit elnyom a droidos dömping.
  • caius marius
    #91
    Nem tehet róla tele van szegény indulattal, hisz bántják a céget amiben ő hisz.
  • Vol Jin
    #90
    "Barátom. A fehér, a fekete, a sárga, az mind külön típus, külön típusjelzéssel, csak mondom. Gondolom pék vagy, neked a kenyér az kenyér."

    Ez baromság.
  • caius marius
    #89
    Aham, kössz a címet! Érdemben persze nem válaszoltál, de ez eddig is így volt. A címed megadása, már ha a tied, elég gyerekes lépés volt.
  • DrFantastikus
    #88
    Te mindenkivel igy beszelsz aki nem ert veled eggyet !!
  • Pukkka
    #87
    Itt te voltál aki először fenyegetőzött. De ha kell, megadom én a címemet, ahogy a másik kis haverod is megkapta, aztán összebeszélhettek, és jöhettek együtt, családostól, bemutatlak a kertészemnek is. Az egyedüli, akinek a szája jár, az te vagy. A trágár stílusom pedig, csak a hozzád hasonló buta barmoknak szól.
  • caius marius
    #86
    Igen, biztos majd egy anonim román vendégmunkásnak kiadom az elérhetőségeim... Ne fárassz! Ilyen butaságot sem hallottam még, hogy a különböző színűre festett telefonok, különböző típusok. Apám nem vagy semmi...
    Egyébként miből gondolod, hogy a trágár és gyökér stílusod, lehet bárki számára is meggyőző? Mellékesen, a román vendégmunkások nem szoktak kertészt fizetni, gondolom neked sincs, csak a szád jár.
    A Nokia, csakúgy mint a HTC vagy a Microsoft, egyetlen egy dolgot nem vesz figyelembe a készülékei tervezésekor és eladásakor, az pedig a vásárlók igénye. Nincs igénye a vásárlóknak arra például, hogy hülyének nézzék vagy, hogy a szarul legyártott termékeket mindjárt a vásárlás után szervizbe vigyék vagy a kukába dobják. Ezen hibákat mindhárom cég rendszeresen elköveti. (Nézd csak meg, mit csinált az MS a WP7-el. Sokan azt hitték mekkora királyság lesz mert majd jól frissíteni fogják 8-ra, aztán egy nagy szart.) Teszik ezt azért mert azt hiszik, hogy ők szarták a spanyol viaszt. (Tehették is, mivel nem igazán volt alternatívájuk elég hosszú ideig.) Aztán egyszer csak jött pár új cég, új elképzelésekkel és kiderült, hogy az embereknek tele van a tökük ezekkel a kényszermegoldásokkal. Ez látszik az eladási adatokon is.
    Úgyhogy durroghatsz itt akármennyit ettől ez a világ marad ilyen, a Windózfónodat meg le lehet húzni a klotyón. :)
  • Elemir
    #85
    kb... süllyesztőbe... Csak az a gond, hogy aki kipróbálta és használta, nincs ellene, mert igazából rossznak semmiképp sem mondanám, sőt a WP8 kifejezetten zsír.

    A felmérés igen jól mutatja, hogy kell eladni egy semmivel sem jobb telefont, mert divat. A divat változik mindig és a Nokia a példa, hogy semmi sem tart örökké.
  • fonak
    #84
    Az android nem azért piacvezető mert atomstabil meg hibátlan vagy a leggyorsabb rendszer azonos erősségű hw-en, mert egyik sem.
    Ahogy a Windows sem azért terjedt el a PC-ken mert igazak voltak rá a fenti állítások, de már a Win 9x idején sem volt igazi vetélytársa. Mint mondtam, nem azért mert technikailag nőt föléjük, mert nem.
  • Macropus Rufus
    #83
    :)
    mindíg is tudtam, hogy a linux elöbb vagy utóbb de mindenkinél ott lesz :)
    Android nem más mint egy erősen felturbózott, mobilra kihegyezett linux rendszer. Ugyan olyan distro mint pl. az Ubuntu vagy a SuSE. Tehát a diagram helyesen:
    70,4% linux ( Boot to Gecko, LiMo, Maemo, MeeGo, Openmoko, Android, stb)
    16,9% iOS
    4.4% Symbian
    4,8% BB OS (mert RIM az csak egy gyártó)
    3.5% WP
    0,1% egyéb

    ha hozzá teszem, hogy rengeteg egyéb eszközt vezérel még linux akkor igenis ki lehet jelenteni, hogy a világ egyik legnépszerübb rendszere a linux. :)
  • Pukkka
    #82
    Szóval hazudsz is? Rakjak ki képet arról, hogy mikor ment el a cím privát üzenetben?
  • fergusonpapa
    #81
    Címet nem kaptam :/ összevissza beszélsz.

    Egyébbként jó tudni hogy minden hsz. ismered , és bár lehet nem mondom mindig értelmes dolgot én legalább nem gondolom komolyan az állításaim veled ellentétben ami csak téged minősit.

    Témához kapcsolodva is, mindenki látja hogy eladások a vártnál jóval alacsonyabbak, és egyedül a nokia add ki több wp telefont.. nem véletlenül, mig a többi gyártó visszalépet és 1-2 készüléket terveznek kiadni (az éves 20-30ból). Olvass híreket.. SIKER? Egy frászt és ez nem véletlen. Ha jó lenne terjedne.
  • Pukkka
    #80
    Egy kibaszott kördiagrammon hol látod az eladási statisztikák növekedését, csökkenését te szerencsétlen?
    Tudsz egy forrást is adni ehhez a hoki képhez? Fura lenne hogy a Januári 5% os jelentéshez képest Áprilisra 3.5% re esett volna vissza.
  • DrFantastikus
    #79
    a market share miota nem = az eladási statisztika-val ? ? ?

    es jaa , nagyon regi , 2013 April.
  • Pukkka
    #78
    Ez market share mutató, nem eladási statisztika. Amellett nem gyártóra bontva, és elég régi. Gondolom, nem fogod fel, mi a különbség a kettő között.
    Te is csupán egy buta troll vagy, akinek lofasz köze nincs a témához csak magyaráz.
  • DrFantastikus
    #77
    volt mar, te meeg nem lattad ?
    >