Berta Sándor

Nagy kedvezményekkel szórják ki a cégek a Windows RT-s táblákat

Miután nem fogynak a Windows RT operációs rendszerrel ellátott tábla PC-k, ezért a kereskedők kénytelenek voltak árat csökkenteni, hogy a raktáraikban lévő készletek ne maradjanak rajtuk.

A néhány esetben drasztikusnak nevezhető ármérséklésekről a TechWorld IT-magazin számolt be. Az Amerikai Egyesült Államokban a Dell XPS 10 32 gigabájtos változatának bevezető ára 499 dollár volt, most 449 dollár. A 64 gigabájtos modell esetében ugyanez a két összeg 599, illetve 499 dollár. Az Asus VivoTab RT 32 gigabájtos verzióját az Amazon az eredeti 599 dollár helyett 379,99 dollárért kínálja, ami 219,01 dolláros megtakarítást jelent.

Az IdeaPad Yoga 11 Lenovo Shopban egy különleges akció keretében már 599 dollárért megrendelhető. A TigerDirect.com kínálatában ez a tábla PC 599,99 dollárba kerül, eredeti ára 799,99 dollár volt. Az Amazonnál a bevezető ár 699,99 dollárt tett ki, a mostani akciós ár pedig 499,99 dollár.

Ezek az árcsökkentések is azt mutatják, hogy a Windows RT-s táblagépek nem fogynak jól és a kereskedők ilyen lépésekre kényszerülnek. Kérdés persze, hogy a még mindig meglehetősen drága táblák mennyire lesznek keresettek a többnyire jelentős mértékű árcsökkentések után. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Microsoft nagyon nehéz helyzetben van, hiszen rövid idő alatt kellene jelentős hátrányt ledolgozni ahhoz, hogy valóban a harmadik platformmá válhasson a tábla PC-k piacán, egyelőre azonban az Apple és az Android-tábor tagjai messze előtte járnak.

A Microsoft Windows RT-s táblagépéből, a Surface RT-ből eddig kevesebb, mint egymillió darabot adtak el és túl sok a boltokba visszavitt készülék. Michael Angiulo, a redmondi konszern menedzsere nemrég megvédte a Windows RT-t. Azzal érvelt, hogy a technológia idővel utat fog törni magának. Ennek ellenére az operációs rendszer hamarosan eltűnhet a piacról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #2
    100 dollár lenne a reális ár, feltéve hogy van benne GPS, meg ingyenes navigációs szoftver. Ha ez nincs, akkor nem éri meg a borravalót se, amit a futárnak adnék.
  • galocza #1
    az ember azt hinné, az összes elfogyott reklámcélra - legalábbis az összes sorozatban win8 eszközzel szenvednek.