Berta Sándor

Az Operáé a Skyfire Labs

A norvég fejlesztőcsapat megvásárolta a mobil programok készítésével foglalkozó céget. A vételár függ a következő három esztendő sikerességétől és elérheti a 155 millió dollárt.

Az üzletről az Opera közleményben számolt be. A Skyfire Labs a Skyfire nevű okostelefon-böngészőről, illetve a hozzátartozó Skyfire Horizon és a Rocket Optimizer nevű kiegészítőkről ismert. Az utóbbi médiatartalom-tömörítő megoldás, amelynek segítségével lecsökkenthető az okostelefonokra és a tábla PC-kre továbbított felvételek mérete, ezenkívül a szoftver felismeri, ha valakinek problémája van a videók megjelenítésével és ezredmásodpercek alatt reagál. Így összességében a felvételek gyorsabban elindulhatnak a mobil eszközökön és zökkenőmentessé válhat a fájlok lejátszása.

Mindezekből arra lehet következtetni, hogy az Opera a megszerzett tudást és technikákat felhasználja majd a saját, Opera Ice nevű mobil böngészője továbbfejlesztésére. A Skyfire Horizon főként az Opera Minihez lehet hasznos, amely szintén egy proxy közbeiktatásával tömöríti a webes tartalmakat. A Skyfire nem tűnik el, azt továbbfejlesztik a norvég szakemberek, míg a Web Pass programban mind a két fejlesztőcsapat kiveszi a részét a munkából.

A norvég társaság első lépésként 50 millió dollárt fizet, a tranzakciót március 15-ig zárják le. Jeffrey Glueck, a Skyfire Labs vezérigazgatója az Opera hálózati részlegéért felelős alelnöke lesz. Lars Bollesen, az Opera vezérigazgatója elmondta: a Skyfire kiegészíti a videó-, az alkalmazás-optimalizálási, az okostelefon- és a táblaajánlatukat, valamint az észak-amerikai jelenlétüket is erősíthetik ezáltal. Miután 2015-ig a videók továbbítása foglalja majd le a mobil szélessáv kétharmadát és az emberek egyre több időt fognak tölteni az Android- és az iOS-alkalmazásokkal, ezért nagyon örülnek annak, hogy bővíthetik a hálózatüzemeltetőknek szóló ajánlatukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!