Gyurkity Péter

Webes zenetárolót kínál az Amazon

A jelek szerint az online üzletéről ismert cég megtalálta saját felhő-szolgáltatásának lehető legjobb felhasználási módját: digitális tárolót kínálnak az érdeklődőknek, akik így szinte bármilyen tartalmat elérhetnek majd.

Az Amazon Cloud Drive és Cloud Player néven mutatta be a párost, amely a hivatalos indoklás szerint a felhasználók széles rétegeinek kívánságát valósítja meg. Az illetékesek kiemelik, hogy számos visszajelzés érkezett az MP3 Store kapcsán, miszerint sokan kényelmetlennek és bonyolultnak tartják a zenei fájlok letöltését az irodai PC-kre, illetve hordozható eszközökre, a tartalmak mozgatását a különféle megoldásra, ezért egy olyan egységes platformra vágynak, amely feleslegessé tenné mindezt.


A jövőben ezért az MP3-fájlok vásárlásánál az oldalon lehetőség nyílik a tartalmak automatikus elmentésére, amelyek a felhasználó meglévő Cloud Drive fiókján belül találnak új otthonra. A vásárló ezt követően az adott tartalmakat szinte bármilyen böngésző, avagy az Android operációs rendszer révén elérheti, függetlenül tartózkodási helyétől, illetve az éppen igénybe vett eszköztől. A Cloud Player for Web ugyanis az Internet Explorer, a Firefox, a Safari for Mac, valamint a Chrome alatt fut, míg a Cloud Player for Android a meglévő Amazon MP3 app egy új verziója, amely szintén hozzáférést biztosít a felhőn tárolt anyagokhoz.

A szolgáltatás lehetővé teszi képek, videók, illetve dokumentumok eltárolását is, ezek azonban kizárólag a számítógépek böngészőin keresztül lesznek elérhetők. Az új tagok 5 GB-os tárolókapacitással rendelkeznek majd, ám a cég az év végéig egy kedvezményes ajánlattal igyekszik felturbózni az érdeklődést, amelynek keretében egy teljes zenealbum beszerzésekor rögtön 20 GB-ra ugrik a korlát - egyébként 20 dollárba kerül majd a 20 GB-os kapacitás egy évre történő biztosítása.

Egyes források szerint az Apple hasonló lépésre készül saját MobileMe szolgáltatása esetében, itt azonban ősszel kerülhet sor a rajtra, immár az operációs rendszer új verziójával felvértezve. A Google a maga részéről a Google Music streaming platformot teszteli alkalmazottaival, vagyis ők is készülnek a debütálásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tiburon26 #21
    nagy hír.a Microsoft skydrive-rol hallottatok?25gb ingyenes tárhely.
    igaz a zeneket nem jatsza le,de hat az amazon meg csak usa-ba működik.ez az apróság kimaradt a cikkből
  • willcox #20
    Kingstonom sosem volt. Sandiskem van több is, de mindegyik jóval nagyobb, mint 1 GB. Mellesleg Class hanyasok vannak neked? Mert nem mindegy. Ja, és még valami. Én nem sebességmérő programmal mértem, mert azok eredményeit leszarom, hanem úgy, hogy másolok rá, és ugye a másolásnál az adatátviteli sebesség mindig látszik (nálam).
  • Mardel #19
    Most néztem a SpeedOut progival a SanDsik 1 GB:
    ReadTest: WriteTest:
    QT 1: 14,285 QT 1: 3,97
    QT 2: 14,285 QT 2: 4,07
    QT 3: 14,417 QT 3: 4,061
    QT 4: 14,285 QT 4: 4,061

    Kingston 1GB:
    ReadTest: WriteTest:
    QT 1: 14,952 QT 1: 3,773
    QT 2: 14,819 QT 2: 3,97
    QT 3: 14,81 QT 3: 3,98
    QT 4: 14,819 QT 4: 3,97

    Kingston 2GB:
    ReadTest: WriteTest:
    QT 1: 18,825 QT 1: 6,666
    QT 2: 19,516 QT 2: 7,959
    QT 3: 19,747 QT 3: 7,921
    QT 4: 19,5 QT 4: 7,959

    Igazából én egy pendriveot sem vettem, kaptam anno 1Gb sandisket a nővéremtől aztán 2GB kingstont, a barátjától mivel sok pendrivehoz jutott hozzá kaptam 4 db 1GB-os kingstont. Anno fősulitól kaptam egy 2 GB-os pendriveot.

    Egyébként itt a hozzászólásokban írnak pár olvasás/írás tesztet még a 16 GB-os kingston sme éri el a 20 MB/secet.
  • willcox #18
    XPSP2-ről beszéltem. Nem linuxozok.
  • willcox #17
    Elég lassú az. Én XP alatt is Sandiskre 20 MB/s-el másolok. Persze van gyengébb pendrive-om is, de 8 MB/s még azzal is összejön. Hoztak már ide olyat is, mint amilyenről írsz, de hát az ember magának nem gagyit vesz :)
  • Mardel #16
    Tehát a gépemen max 3-4 MB/s a pendriveok írási sebessége. Lehet ez XP SP3-at követő oprendszerekben ez más vagy gyorsabb, de azért sulikban még 98%ban XP-t használnak.
  • Mardel #15
    Lehetne csak ez is géptől, meg oprendszertől is függ. Azért én XP-n párszor másolok fel pendrivera USB 2.0-án (pendrive: kingston, sandisk) 1,1-1,4 GBos filmeket és kb oylan 6-8 perc mire átmásolja persze függ attól is mennyire terhelem le közben a wichestert mással is. De ezt a 20 MB/secet max linuxon tudtam kihasználni, vagy legalábbis gyorsabbnak láttam a pendrivre való másolgatást. De ez is függ a drivertől is.
  • Mardel #14
    Igen, csak ez a suli egyik külön épülete volt kb. 5-6 teremmel, net terheltsége nem volt nagy mivel nem mindig gépeztek, tartottak ott elméleti órákat is.
    Igaz mindegyik teremben voltak gépek, de az ajtó melett volt egy főkapcsoló, és ha a tanár nem tekerte el akkor a gépek nem mentek. Sőt olyan szigor volt hogy ha nem gyakorlati óra, akkor egy gépnek sem volt szabad mennie.
    Az egyik túlbuzgó tanárnő megcsinálta azt is hogy kiment a szerverterembe és lekapcsolta az egyik termet, ahol túl nagy volt a forgalom egy egy kósza torrentes miatt. Persze előtte megnézte kell-e nekik net a feladatukhoz.
  • willcox #13
    Hogy konkrétumot is írjak: egy Sandisk-re 20 Mbyte/s sebességgel simán lehet másolni USB2-n keresztül.
  • willcox #12
    A 15 Mbit, ha csak te egyedül használod ki a sávszélességet (ez meg ugye egy iskolában nem jellemző), legjobb esetben is kb. 1.8 MB/s feltöltési sebességet jelent. Ezt a sebességet bármilyen lokális eszköz röhögve tudja. Vagyis sokkal gyorsabb pl. USB2-n menteni.