25
 • Vol Jin
  #25
  Simán beleillik az apple képbe, ezért az ember már nem is kételkedik.

  Ma olyan szintre jutottak, mint a 90-es években a MS. A legdurvább lemeztömörítő a 6-os DOS-ban. Elkészítette egy cég, az MS simán belerakta, pert vesztett, és kivette, majd visszaperelte a céget annak új verziója miatt, és a perbe belebukott céget a kártérítésért cserébe bekebelezte, majd 6.22-es változatban kiadta annak programjával ami már az övé volt, a DOS-t. Mára javítottak a megítélésükön. Az apple is átfog menni ezen a változáson, mert már a növekedésük ellen hat a rossz megítélésük. Sokan csak azért nem vesznek apple terméket, mert unszimpatikus nekik a cég. Jelenleg ezt fel sem fogják, mint a MS a 90-es években.
 • narumon
  #24
  "A nyomozás a múlt héten kezdődött, miután a cégcsoport egyik volt vezető jogásza azt állította: a Samsung 215 millió dollár értékű titkos pénzalapot hozott létre befolyásos személyiségek, köztük ügyészek, bírák és állami tisztségviselők megvesztegetése érdekében."

  "A teljes dél-koreai gazdaságot megrázta az a botrány, amelyet a legnagyobb családi kézben lévő vállalatcsoport, a Samsung egykori házi ügyvédje robbantott ki. A hírek egy óriási vesztegetési ügyről számolnak be, amelynek szálai akár egészen az elnökig is elérhetnek"

  stb stb
 • narumon
  #23
  "Az Európai Bizottság 331 millió euróra, vagyis mintegy 91 milliárd forintra büntette azt a tíz memóriagyártót - köztük a Samsungot és a Toshibát - akik évekkel ezelőtt árkartellt hoztak létre a DRAM-árak összehangolt manipulációja érdekében."

  "Árkartellt folytatott a tévékbe szánt katódsugárcsövek terén több nagy elektronikai gyártó, akikre az Európai Bizottság hatalmas bírságot készül kivetni, állítja belsős forrásokra hivatkozva a Reuters. A hírügynökség pénteki cikke szerint a kartellben a Samsung SDI, az LG, a Philips, a Matushita (Panasonic), a Toshiba a Thomson is részt vett, de a büntetés kiterjed majd az LG és a Philips által alapított LG Philipsre (azóta már LG Display), valamint a Matsushita és a Toshiba leányvállalatára, az MT Picture Displayre."

  "az LG Electronics 380 millió dollárt fizet az alpereseknek az LCD-piacon elkövetett árrögzítési gyakorlatért. A tíz perbe fogott vállalat közül ezzel a dél-koreaiak fizetik messze a legnagyobb összeget, a teljes kártérítés több, mint egyharmadát."

  "Jelentős bírsággal sújtottak Dél-Koreában több nagyobb mobiltelefongyártót és helyi szolgáltatókat, miután kiderült, hogy az érintett cégek mesterségesen felpumpálták készülékeik árát, majd ebből kínáltak "kedvezményeket". A büntetést kiérdemlő cégek között olyan nagy neveket találunk, mint a Samsung Electronics, az LG Electronics, vagy a Pantech és az SK Telecom."

  Valóban ezek patyolatcégek...
 • sanyicks
  #22
  kartellezni a vinyó gyártók meg a mobilszolgáltatók szoktak. Az intel vesztegetett, lefizetett. De a többi?
 • Vaszilij Artyom
  #21
  Vicces is lenne ha sikerült volna ezt levédetnie..
 • narumon
  #20
  Ismertem, meg forrást is, erre volt válasz, hogy ne higyjen el mindent. Ha egy weboldalon megjelenik egy kacsa hír és többen is átveszik az már akkor true forrás? Elég ha szétnézel mennyi ilyen kacsa kering a világban. Az urban legendekről nem is beszélve. Folyamatosan terjednek és mindenki beszopja anélkül, hogy utána nézne, de attól még csak urban legend és nem valóság.
 • narumon
  #19
  Nem onnan csak kartellezés, lefizetés, vesztegetés és társai szivárognak ki. Valóban jobb mint a mindenkit perelés.
 • levente68
  #18
 • errorista
  #17
  bűnei? mesélj
 • sanyicks
  #16
  jaj már megint a relativizálgatás, hogy elsikáld kedvenc vállalatod bűneit. Nem ilyen szarrágó undorító cég, talán csak az m$ van de ők is amatőrnek számítanak az apple-hez képest. Nem látom hogy pl a gugli a samsung a htc, az amd az intel, az nvidia, folyamatosan támadna meg fűt fát viccesen szánalmas szabadalmakkal.
 • Vol Jin
  #15
  A linket olvastad-e. Forrásnak az forrás vagy nem?
 • narumon
  #14
  De egyenlően geci vállalat viszont nagyon sok létezik. Kb minden nagy cég.
 • narumon
  #13
  Miért van bármi ami megerősíti? Bármiféle bírósági beadvány vagy akármi? Tudod annó rengeteg helyen leírták (és még a tévében is bemondták), hogy meghalt James Belushi - egy hülye újság kitalálta és onnan vette át mindenki. Pedig él és jól elvan.
  Namost én nem mondom, hogy az apple nem perelt be ilyen lengyel láncot, de nem láttam még sehol, tehát ha tudnád bizonyítani (és nem fordított bizonyításra vársz, mivel te állítottál valamit) annak örülnék amúgy is kíváncsi lennék rá.
 • skinnyman
  #12
  Van barmi infod ami megcafolja?
  Akkor meg ne beszeljunk hulyesegeket, keremszepen.
 • goldmember
  #11
  Nem létezik nagyobb geci az Applenél.
 • narumon
  #10
  Pont erre írtam, hogy ne higgy el mindent amit leírnak....
 • Co1e
  #9
  mint itthon a kisboltok XD van belőlük vagy 10 ezer...
 • caius marius
  #8
  Volt valami lengyel pör én is úgy emlékszem...
  Amúgy meg az alma ezt be fogja szopni. Szerintem hülyeség mindenkit fossá perelni. Bár reklám helyett alkalmazzák de visszafelé fog elsülni.
 • Vol Jin
  #7
  Nem akarják magukat annak feltüntetni, hanem azok.
 • skinnyman
  #6
  De, ha mar ki akarsz oktatni valakit, vehetned a faradsagot hogy minimalisan utanaolvasol mielott teljesen hulyet csinalsz magadbol :)
 • M2 #5
  "bar ha jol tudom"

  Nem jól tudod.

  Attól függetlenül nem is értem a dolgot, ha az AppStore név nem volt levédve, akkor mit pereltek? Miért akarják önmagukat mindenkit beperlő köcsög cégnek feltüntetni? Szerintem öngól.
 • narumon
  #4
  Áh ne higgy el mindent amit leírnak.
 • syn7h37ic
  #3
  Miért is nem csodálkozom ezen....
 • skinnyman
  #2
  Meg szerencse hogy nem az alma arusokat pereltek be hogy azok is Apple Store-ok, bar ha jol tudom pereltek mar be mindenfele cegeket (elelmiszer boltokat is) csak azert mert egy alma volt a logojukban.
 • heist
  #1
  Ahány bíróság annyi ítélet. Én úgy tudom, jogi axióma, hogy ha egy név túl általános akkor az nem birtokolható kizárólagosan. Nekem az App Store elég általános hiszen semmi mást nem jelent, mint alkalmazás-üzlet. (Gyanítom az Apple-re is asszociálni akar, de hát az Applenek nem rövidítése nyelvtanilag az App) Ha ezt én Magyarországon megpróbálnám levédetni vagy erre hivatkozva más céget beperelni egy hangos kacagással küldenének el a búsba.

  Persze én nem az Apple vagyok.