Berta Sándor

Tábla PC-ket osztanak szét ausztrál egyetemisták között

A University of Western Sydney (UWS) az összes olyan hallgatójának ingyen táblagépet ajánlott fel, aki jövőre kezdi meg a tanulmányait. Emellett hasonló ajándékot kap az összes docens is.

Az oktatási intézmény közleménye szerint a projekt keretében összesen 11 000 darab iPad készüléket osztanak szét a docensek, illetve az egyetemisták között, így szeretnék segíteni az oktatást és a tanítási innovációt. Kerri-Lee Krause professzor kijelentette, hogy az egyetem a következő években ötvözni szeretné a hagyományos tananyagot az interaktív tanulási lehetőségekkel. Az intézmény stratégiájának egyik fontos elemét jelentik a mobil technikák. A hallgatók mellett a docensek azért kapnak tábla PC-ket, mivel elő szeretnék segíteni, hogy mindenki személyre szabott oktatási alkalmazásokat kínálhasson az egyes diákjainak. Fontos szempont az is, hogy javítsák a tananyagokhoz való hozzáférést.


A The Australian Financial Review cikkében kiemelte, hogy a digitális oktatás IT-infrastruktúrájának javítását célzó program a következő három évben összesen 35 millió ausztrál dollárt emészt majd fel. A UWS haonló iPad-osztó akciót szervez majd 2014-ben is. Jelenleg az egyetemen tanuló diákok 5-7 százaléka használ táblagépet.

Burgenlandban 2010 októberében egy informatikai főiskola és egy kereskedelmi akadémia is külön iPad-osztályt indított. Tavaly a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola legjobb teljesítményt elérő, nappali tagozatra felvételiző elsőévesei kaptak táblákat, míg idén tábla PC-ken használható interaktív tananyagok jelentek meg az Eszterházy Károly Főiskolán. Nem mindenki ért egyet ezzel a projektekkel, Bill Gates júliusban úgy nyilatkozott, hogy a billentyűzet nélküli táblagépeknek nincs sok keresnivalójuk az oktatásban és az egyetemeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrGer #2
    Így igaz! nagyon hasznos kis dolog az! már a legtöbb minden - könyvek - műszaki leírások - zenék, képek - akár munkához, akár szórakozáshoz digizve vannak, illetve lesznek... könyebb hordozhatóság, sokminden nálad lehet....
    Régen voltak voltak az agyagtáblák, majd a papirusztekercsek,... papírlap-kódex, majd a nyomtatás elterjedése, könyv, újság, röpirat.... majd az elektronikus média (rádió, tv...) és véfül minden egyben és hordozhatóan! Zseniális ez! nem vagyok ellensége, mert jó dolgok ezek....,

    de:

    Mondjuk én egyelőre megálltam a pc-nél, kelenleg mobilom sincs.... nincs rá szükségem jelenleg....

    amikor megérik bennem, hogy kell, akkor meg veszek majd :)
  • Narxis #1
    Tábla PC nélkül már nem élet az élet.