Napi Online

Csalódást keltettek a Google eredményei

A Google harmadik negyedévi bevétele a vártnál alacsonyabb, 11,3 milliárd dollár volt - számolt be a cég csütörtökön közép-európai idő szerint kora este.

A bejelentés időpontja meglepő volt, mivel a negyedéves eredményközlést a piac a New York-i tőzsde 22 órai zárása utánra várta. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy valószínűleg technikai hiba miatt kerültek idő előtt nyilvánosságra az adatok. A Google árfolyama csaknem 10 százalékkal 678,58 dollárra zuhant. A részvényár az elmúlt három hónapban mintegy 18 százalékkal emelkedett. A papír a technológiai szektort is megával húzta lefelé, a Nasdaq 1 százalék körüli mínuszt mutatott a kereskedés vége előtt két órával.

A Google adózott eredménye 2,18 milliárd dollárra, részvényenként 6,53 dollárra csökkent a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 2,73 milliárd dollár, részvényenként 8,33 dollár után. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 9,03 dollárra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 9,72 dollárról. A szakértők magasabb, 10,65 dollár részvényarányos adózott eredményt, és jelentősebb, 11,86 milliárd dolláros bevételt vártak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!