HENT hírlevél

Eredetiségigazoló rendszert fejleszt a Google

Okostelefonokra fejleszt eredetiségigazoló rendszert az Interpol és a Google. A tervek szerint előbb az Android platformon jelenik majd meg a hamisítványok kiszűrésére alkalmas program, de később az Apple, a Microsoft és a Blackberry felületein elérhetővé válik.

Az Interpol Global Register (IGR) elnevezésű alkalmazás okostelefonokon, illetve internetképes készülékeken keresztül a termékek biztonsági jelzésének beolvasásával ad visszajelzést arról, hogy a választott termék eredeti és így megbízható-e – írja a Securing Pharma. Az alkalmazás a beolvasás mellett a biztonsági kódok manuális begépelésére is lehetőséget ad, illetve az eredetiség mellett a fogyasztó számára releváns információkat is megad a termékről.

A nemzetközi rendőri szervezet szakértői mellett a Google Ideas fejlesztői segítették az alkalmazás létrejöttét. A Google közreműködése miatt az alkalmazás a keresőóriás saját fejlesztésű operációs rendszerén, az Android felületén lesz először elérhető, de az Interpol tervezi, hogy az Apple, a Microsoft és a Blackberry készülékekre is optimalizálja a rendszert.

Az Interpol szerint azok a cégek, amelyek lehetővé teszik, hogy az IGR rendszerben ellenőrizhető legyen termékeik eredetisége, nem csak, hogy élen járnak majd a hamis és potenciálisan veszélyes termékek elleni harcban, de a fogyasztók bevonásával jelentős lépést tesznek ennek eredményessége érdekében is. Az Interpol jelenleg több vállalkozással tárgyal az együttműködésről. A hír szerint gyógyszereredetiség-ellenőrző technológiát kínáló, valamint a dohánygyártók számára nyomonkövetési rendszert fejlesztő vállalkozásokkal született eddig megállapodás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #1
    Ja persze... aztán még pár hónap és kiderül, a rendszert kötelezően kell támogatnia minden szoftvernek, különben a teló el sem lesz hajlandó indítani. Onnan már csak logikus, hogy az "eredetiségellenőrzés" fizetős lesz minden szoftverfejlesztőnek.