Napi Online

Rekordmagasságban a Google részvényei

Rekordmagasan zárta a hétfői napot a Google a tőzsdéken, a 15,4 dolláros emelkedés végül 749,38 dollárnál állt meg.

Ennek köszönhetően a cég értéke július óta 30 százalékkal, 75 milliárd dollárral nőtt, ami jól jelzi a befektetői bizalom erősödését. Ennek azért van jelentősége a Google szempontjából, mert sokan kétségesnek tartották, hogy képes lesz megbirkózni a mobilhirdetések és közösségi oldalak jelentette kihívással. A bizonytalanság csökkenésében jelentős szerepe volt a nemrég felvásárolt Motorola Mobility cégnél végzett költségcsökkentésnek is.

Az elmúlt hónapok növekedése annak is köszönhető, hogy a többi botladozó internetes cégről a már bizonyított Google felé fordult a befektetők figyelme − nyilatkozta a Financial Timesnak a Barclays bank New York-i elemzője. Ez kimondatlanul is a Facebook tőzsdei értékvesztésére utal, amely bukás pont egybeesett a Google szárnyalásával.

A pozitív befektetői hangulatot erősítheti, hogy a Google folytatja a tablet- és okostelefon-piacok meghódítását, a Nexus 7 táblagép japán verzióját kedden mutatták be Tokióban. Az új kütyünek még az agresszív árazás mellett is nehéz dolga lesz az iPad ellenében, ami a piac eladásainak a 70 százalékát adja és szintén modellbővítés előtt áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!