Berta Sándor

13-17 órás üzemidő a Windows RT-t futtató tábláknál

Újabb információkat hozott nyilvánosságra a Microsoft egyik munkatársa a Windows RT-s táblagépekről. A redmondi cég mellett az Asus, a Dell, a Lenovo és a Samsung dob piacra ilyen készülékeket.

Mike Angiulo, a vállalat alelnöke blogbejegyzéséből világossá vált, hogy a Hewlett-Packard és az Acer nem fog bemutatni olyan tábla PC-ket, amelyeken Windows RT operációs rendszer futna. Ennek hátterében a Surface termékcsalád bejelentése állhat. A szakember azt írta, hogy a Dell, a Lenovo és a Samsung prototípusai 8-13 órás üzemidőt értek el a nagy felbontású videók lejátszásakor, míg a készenléti üzemidejük 320-409 óra, vagyis 13-17 nap volt. A legkönnyebb tábla 520, a legnehezebb 1200 gramm súlyú volt, míg a legvékonyabb kevesebb, mint 9 mm-es. Mindez azt jelentené, hogy ezek a termékek kiállják az összehasonlítást akár az Apple iPad készülékével, akár a legjobb Androidos tábla PC-kkel.


Angiulo elismerte, hogy a táblák mellett kaphatók lesznek Windows RT-s hibrid eszközök és a notebookok is. Ezek felbontásáról, áráról és elérhetőségének pontos időpontjáról, továbbá a hozzájuk kapcsolódó alkalmazás- és médiaajánlatokról ugyanakkor nem árult el semmit. Ugyan a Windows RT-n a hagyományos programok nem futtathatók, azonban az operációs rendszer számos perifériát, például nyomtatót támogatni fog. Az ígéretek szerint a Windows RT az Nvidia, a Qualcomm és a Texas Instruments processzoraival ellátott készülékeken egyaránt zökkenőmentesen működik majd. Mindez annak köszönhető, hogy a szoftver fejlesztése során a Microsoft szorosan együttműködött a partnereivel.

Mindegyik modell másodpercenként 100-szor vizsgálja meg a felhasználó ujjának pontos pozícióját, vagyis nagyon gyorsan és precízen reagálnak a mozdulatokra. Néhány eszköz támogatja az Near Field Communication (NFC) technológiát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sola #4
    A cikk címe és szövege két különböző dolgoról beszél. A 13-17 napos készenléti időnek semmi köze nincsen a 13-17 órás üzemidőhöz.

    A cikk szövegéből egyáltalán nem következik, hogy a Surface tabletek 13-17 óra üzemidőre képesek lennének.

    Őszintén szólva a jelenlegi ismeretek szerint az is nagyon meglepő lenne ha a 10 órát elérnék, mivel a Microsoft nagyon durva hw specifikációt írt elő (pl.: Tegra3 erősségű processzor), ami nem kedvez az akksis üzemidőnek (amennyiben a kedvező súly-tartományban akarnak maradni).
  • BrockSamson #3
    Igy igaz, nagyon komoly eredmeny, amit az ARM procik elertek, de ha mar Win8 akkor inkabb ruhaznek be egy Intel procisra, es nem kell bajlodnom kompatibilitassal, megy ra mindenfele PC progi.
  • Armagedown #2
    Ez nem olyan nagy dolog ha figyelembe vesszük hogy a rendszer nem használható szinte semmire , mivel nincsenek rá alkalmazások és egyhamar nem is lesznek
  • bino512 #1
    GG :D nem ám naponta töltés.... bár teljes kihasználással ezt is kell :S