MTI

SMS-t kapnak a kalauzok, ha késik a vonat

Jelentősen javul a vonatok fedélzetén az utasok tájékoztatása, mert a jövőben a kalauzok SMS-ben kapnak tájékoztatást a vonatok közlekedését esetlegesen kedvezőtlenül befolyásoló eseményekről és a várható következményekről, így azonnal tájékoztatni tudják az utazókat - közölte a MÁV-START Zrt.

A közlemény szerint a jegyvizsgálók szolgálati mobiltelefonjaikon szöveges üzenetben kapják meg a legfontosabb információkat a fennakadás okáról, továbbá az akadályoztatás elhárításának időigényéről és a késés várható mértékéről. Ennek célja, hogy utazószemélyzet és így az utasok menet közbeni tájékoztatása jelentős mértékben javuljon. A vasúttársaság a vonaton utazókat egyúttal arra is biztatja, hogy már egy hosszabb, a menetrendtől eltérő megállás esetén is kérjenek információt a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóktól.

"A MÁV-START Zrt. kiemelt céljai és törekvései között szerepel az utasainak folyamatosan javuló tájékoztatása mind az állomásokon, a megállóhelyeken, mind pedig a vonatok fedélzetén" - fogalmaztak közleményükben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    Na ja ez biztos nincs otthon, bar egesz Europaban ritka lehet.
  • morden #3
    Svédeknél ha vonatozól és lekésed a csatlakozást az ő hibájukból, kaller hív taxit és ingyen elviszek a kapuig ( azért ezt megnézném egy miskolci vagy akármilyen viszonylatban hazánkban :D )
  • Tetsuo #2
    Tapasztalatom szerint Magyarorszagon meg mindig jobb ez a rendszer, mint a nagy Ángliaban.
  • morden #1
    Ha valakinek van egy okos telefonja évek óta meg tudja nézni hol áll a vonat, mennyit késik és kb miért. Gartuálok a mávnak a fejlesztésért.

    "A vasúttársaság a vonaton utazókat egyúttal arra is biztatja, hogy már egy hosszabb, a menetrendtől eltérő megállás esetén is kérjenek információt a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóktól." általános válasz "nemtudom"