SG.hu

Az SMS-díjakat vizsgálja az NMHH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelzése alapján hazánkban a szolgáltatók feltehetően egységes árazási gyakorlatot folytatnak az SMS-végződtetés és a tömeges SMS-ek (pl. banki tranzakciókról értesítő üzenetek) terén, ugyanis díjaik mértéke megközelítőleg azonos és nemzetközi összehasonlításban is magas. Ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) úgynevezett ágazati vizsgálatot indít, melynek eredményei alapján eldönti, hogy a területen szükség van-e szabályozói vagy egyéb beavatkozásra.

A szolgáltatók közötti SMS-ek továbbítására az úgynevezett SMS-végződtetési díj ellenében kerül sor. Vagyis a fogadó szolgáltató díjazást kér a másik hálózatból érkező üzenet fogadásáért, amit végső soron az előfizető fizet meg. A GVH jelzésében foglalt ármozgások és egyéb körülmények arra utalhatnak, hogy az SMS-végződtetés piacán vagy annak egyes részpiacain a verseny korlátozódhat vagy torzulhat. Ezért a piaci folyamatok megismerése és értékelése érdekében az NMHH elnöke hatósági ellenőrzési eljárást indított a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-vel, a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-vel, a Telenor Magyarország Zrt.-vel, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, a TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

Ha a hatóság a hírközlési ágazati vizsgálat eredményeképpen arra a következtetésre jutna, hogy a magyarországi SMS-végződtetés piacán vagy annak egyes részpiacain beavatkozás szükséges, akkor a hatóság megteszi a szükséges lépéseket a piaci probléma megszüntetése érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Agyturbinikusz #4
  Nem nagyon van olcsóbb feltöltős megoldásban, ami korlátlan, és adat is van hozzá 5GB.

  Igaz én nem megyek minden héten 3000km-re lévő barátokhoz, inkább felhívom őket az ország másik sarkából.
 • barret #3
  Havi 6000? Évente kerül ennyibe nekem a telefon:) Ebből ki is derül,mennyit használom!
 • Agyturbinikusz #2
  Az elmúlt 9 évben nem fizettem SMS ért de még MMS ért sem. Igaz a hívás is ingyenes Minden belföldi hálózatba. Havi 6E Ft nek megfelelő $.

  Ki érti ezt......
  Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2021.07.23. 11:13:12
 • monk00 #1
  Furcsa hogy csak most vizsgálják. De természetesen, marad minden ugyanígy. Hisz az élelmiszer üzletekben is olyan áremelkedés volt fél év alatt, mint európában sehol másutt. És még mindig drágítani akarnak. Amit a lezárások miatt veszítettek, azt így akarják az embereken behajtani. És nincs egyetlenegy politikus aki megálljt parancsolna. Szóval ellehet akármilyen vizsgálat, az sms-árak maradnak ugyanígy mint ahogy most van. Sőt, még drágább is lesz. Mert ebben az országban minden nyugati, csak a fizetések értéke van lejtmenetben. Mocskos egy ország ez....