Berta Sándor

Új kijelzőket fejleszt ki a Pixel Qi

A gyártó olyan kijelzőket készítene a notebookokhoz és a táblagépekhez, amelyek az iPad képernyőjéhez hasonló vagy annál nagyobb felbontást kínálnának.

Mary Lou Jepsen blogbejegyzésében kiemelte, hogy a legújabb iPad kijelzőjéhez hasonló termékeket akarnak készíteni. Terveik szerint a képernyők vagy hasonló vagy nagyobb felbontással rendelkeznek majd, ugyanakkor néhány szempontból módosítanák az eszközöket.


Verőfényes napsütésben is olvasható a társaság kijelzője

A cégvezető közölte: szinte sokkolta őket az, hogy az új iPad akkumulátorteljesítményének a 90 százalékát a 2048 x 1536 képpont felbontású panel működésére megy el. Éppen ezért olyan új képernyőket akarnak kifejleszteni, amelyek felbontása, kontrasztaránya és látószöge hasonló vagy nagyobb, viszont a jóval kevesebb áramot fogyasztanak. Ezt az új Low Power üzemmód biztosítaná, így az eszközök 100-szor kevesebb energiát használnának, mint amennyit az új iPad kijelzője.

A Pixel Qi kijelzőinek nagy előnyük, hogy a környezeti világítást és a fényeket is felhasználják a működésük során, ezért akár a szabadban, erős napfény mellett is kiválóan olvashatók anélkül, hogy szükség lenne háttérvilágításra. A vállalat jelenleg tajvani és kaliforniai partnereivel közösen tervezi az új képernyőket. Jepsen szerint a Pixel Qi egy teljes sorozatot kínálna az új hibridkijelzőkből, amelyek akár az iPad méretű tábla PC-kbe, akár más modellekbe is beépíthetők lesznek.


A Pixel Qi technológiájával ráadásul kevesebbet fogyasztanak a kijelzők

A Pixel Qi termékeit csak kevés készülékbe építették be eddig és a nagyobb gyártók egyike sem választotta még ki. Jepsen egyelőre nem árulta el, hogy mikor mutatják be az első hibrid modelleket. A társaság vezetője által közölt ábrán jól látható, hogy az új változatok a szabadban kevesebb, mint 1 wattot fogyasztanak majd, míg a világos beltéri helyiségekben az új iPad képernyője által igényelt energia kevesebb, mint felére lesz csak szükségük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #2
    Ugy velem, nem azonosak. A Mirasol inkabb egyfajta e-ink technologia, mig a pixel qi eredetileg LCD amit at lehet kapcsolni egy fenyvisszavero uzemmodba, amiben nagyon keveset fogyaszt es eros napfenyben is olvashato marad.

    Amugy ezt mar evekkel ezelott is nyomattak, meg a tablet idoszak legelejen a Notion Ink Adamjevel. Azota se latni sehol, pedig elmeletben keszen van.
  • qetuol #1
    ez nem a mirasol technológia?