Berta Sándor

70 hüvelykes érintő­képernyő segítheti a tanítást

A Dell által piacra dobott eszköz elsősorban az osztály- és konferenciatermekben lehet hasznos.

A társaság a Denverben megrendezett ISTE 2016 oktatási technológiai konferencián mutatta be a C7017T típusú konferenciamonitorát, amely 70 hüvelykes és elősegítheti az interaktív együttműködéseket a cégeknél és az oktatási intézményekben. A Full HD felbontású érintőképernyő akár önállóan, akár a csomag részét képező két digitális toll segítségével egyaránt használható. A készülék megkönnyítheti a munkacsoportokban dolgozók, illetve a tanárok és a diákok kooperációját, akik így közös megoldásokat fejleszthetnek ki.


A LED-háttérvilágításos monitor tükröződés és szennyeződés elleni védőréteget is kapott, a képaránya 16:9, a válaszidő 6 ms, a csatlakozók között található audiobemenet, továbbá VGA-, három HDMI-, DisplayPort- és audiokimenet. Emellett van még USB 2.0- és négy USB 3.0-port, RS232-csatlakozó, illetve két egyenként 10 wattos integrált hangszóró. Az 55,5 kilogramm súlyú kijelzőhöz jár 1-1 darab HDMI-, VGA- és USB-kábel is. A tanároknak vagy a céges előadóknak lehetőségük van távirányító használatára. A termékre 3 év garanciát biztosít a Dell. A monitor egyetlen hátránya a rendkívül magas, 5000 dolláros ára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PacsutaTibi #1
    Miért is érzem úgy, hogy ez egy Dell reklám?? A cím nem ezt sugallja.

    Gyakorlatilag ugyan ilyen paraméterekkel rendelkezik a Ctouch Leddura sorozat is. Melyből a mi iskolánkban van 11 darab 70 inches és 2 darab 80 inches. Ráadásul az egyik teremben ez utóbbi elég magasra van rakva, így igen nyújtózkodni kell, ha valamit csak a felső menüsorban lehet elérni.

    Vagy 3 éve vannak ilyenek nálunk, nagyon szertjük mi is és a diákok is, sokkal jobbak mint az interaktív táblák mert ezek látszanak világosban is rendesen. Gyengepontja a hangfal, amiből két 20wattos van berakva, eléggé dobozhangon szól, a többi teremben lévő Smart hangszóróhoz képest.