Farkas Alex

Felsőkategóriás LG monitorok jönnek

Az LG Electronics a 2014-es nemzetközi szórakoztatóelektronikai (CES) kiállításon bemutatja a 86 centiméteres (34") képátlójú IPS 21:9 UltraWide (UM95-ös típusú) monitorát. A 73 cm-es (29") méretben is elérhető UM95 UltraWide QHD felbontású (3440 × 1440) képmegjelenítéssel érkezik.

Az UM95 mellett az LG több másik IPS 21:9-es UltraWide monitort is bemutat majd a Las Vegas-i CES kiállításon 2014. január 7. és 10. között. Az UM65-ös típus 63, 73 és 86 cm-es (25", 29" és 34") méretben érhető el, az UB65 pedig ideális munkahelyi ergonómiával büszkélkedhet. A CES látogatói megtapasztalhatják a Real 4K (31MU95-ös típus) és a legújabb Color Prime (27MB85-ös típus) előnyeit. "Az LG IPS 21:9 UltraWide sorozatot eredetileg egy felhasználóbarát monitorcsaládnak szántuk a még gördülékenyebb számítógép-használat elérése érdekében, a munka és a szórakozás terén egyaránt - mondta el Hyoung-sei Park, az LG Electronics informatikai üzletágának igazgatója. - A 21:9-es képarányú monitoraink komoly sikert arattak, és előrejelzéseinek szerint ez a piac tovább fog növekedni a jövőben."

Az UM95 többféle csatlakozási lehetőséget támogat, köztük a Thunderbolt 2-t. A Thunderbolt 2 egy olyan csatlakozási technológia, amely egyszerre támogatja az egyetlen, kisméretű porthoz kapcsolt nagy felbontású kijelzőket és nagy teljesítményű adattárolási eszközöket. A Thunderbolt 2 technológiával a felhasználók akár 20 gigabit/s-os átviteli sebességet is használhatnak, így egyszerre nézhetnek és szerkeszthetnek eredeti 4K videót, miközben biztonsági másolatot készítenek ugyanarról a fájlról. Nagyobb felbontás és több kijelzős megjelenítés is elérhető a DisplayPort 1.2 támogatással.

A Thunderbolt 2 ugyanazokat a kábeleket és csatlakozókat használja, mint az első Thunderbolt technológia, és együttműködik a jelenlegi Thunderbolt-kompatibilis számítógépekkel és eszközökkel. Lehetőség van több UM95 monitor együttes használatára, és szerverekkel, valamint más eszközökkel való összekötésére is. Az UM95 monitor True Color Finder kalibrációs szoftverrel is rendelkezik, amely optimális színvisszaadást biztosít. Az UM95 továbbá képes visszaadni az sRGB színtér 99 százalékát. Ami a kivitelezést illeti, az LG új típusa fémes bevonatot és átlátszó Crystal Float állványt kapott, minimalista megjelenéssel.


A némileg vékonyabb és gazdaságosabb UM65 sorozatnál három különböző képernyőméretből a felhasználók kiválaszthatják az adott igényeknek legjobban megfelelő UM65 típust. A 86 centiméteres (34") változat ugyanazt a Crystal Float élményt nyújtja, mint prémium nagytestvére, az UM95. Az LG 73 cm-es (29") UB65 modellje a munkahelyi hatékonyságot hivatott növelni: a könnyen beállítható képernyőmagasság és a 90 fokos elfordíthatóság hasznos funkciók lehetnek például szerkesztők vagy tervezők számára. A modern igényekhez igazodva az LG IPS 21:9 UltraWide monitorai támogatják a párhuzamos feladatvégzési funkciókat, mint például a többfelé osztott képernyő (4-Screen Split) és a kettős csatlakoztatás (Dual Link-up). A játékosok és a mozirajongók a 21:9-es képaránnyal még teljesebb vizuális élményhez juthatnak. A teljes IPS 21:9 UltraWide sorozat Mac-kompatibilis, és támogatja a HDMI és a DisplayPort szabványokat.

Az LG a Real 4K (31MU95-ös típusú) monitort is bemutatja a CES kiállításon. A 78 cm-es (31") IPS kijelző hihetetlenül finom részleteket tud megjeleníteni 4096 × 2160 képpontos felbontása révén. A hardveres kalibrálást támogató terméket filmes vagy más kreatív szakmákban dolgozók számára ajánlják. Az új Color Prime (27MB85-ös típusú) monitor támogatja a Thunderbolt 2-t, együttműködik az LG True Color Pro kalibrációs szoftverrel és képes megjeleníteni az Adobe RGB színtér 99 százalékát, így ideális a fotósok és videoszerkesztők számára

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!