Berta Sándor

Március elején érkezhet az új iPad

Lapértesülések szerint az Apple már bemutatta a beszállítóinak a legújabb iPad prototípusát és teszteli is azt. Az új modellt állítólag 8 collos kijelzővel szerelnék fel és ugyanakkora felbontással rendelkezne, mint az iPad 2. Emellett érkezhet az iPad 3 és egy LTE-változat is.

A The Wall Street Journal cikkében azt írta, hogy az új iPad 1024 x 768 képpontos felbontású képernyőt kap és némileg kisebb lesz a korábbi készülékeknél. Az Apple ezzel a lépéssel reagál az Amazon és a Barnes & Noble kedvező árú, 7 collos tábla PC-inek sikerére. Ráadásul az új modell alighanem olcsóbb lesz a korábbi iPad modelleknél, hiszen azok pont a magas áruk miatt voltak kevésbé vonzóak a kispénzű felhasználók számára.

Egy 8 collos kijelzővel felszerelt iPad alapos eltérést jelentene a Steve Jobs által képviselt állásponttól. A szakember korábban azt mondta, hogy ezek a képernyők túl kicsik a tábla PC-s tartalmak megjelenítéséhez és legalább 9,7 collos kijelzők kellenek a táblás alkalmazások készítéséhez. A kijelzők tesztpéldányainak elkészítéséhez az Apple együttműködik számos gyártóval, köztük van az AU Optronics és az LG Display.


Az új iPad piacra dobása mellett felbukkant egy olyan hír is, amely egy lehetséges LTE-változatról szól. A The Wall Street Journal kiemelte, hogy a Verizon és az AT&T egy LTE-kompatibilis iPad-változatot akarnak elérhetővé tenni. Az eszköz képes lesz arra is, hogy ha nem található a közelben LTE hozzáférési pont, akkor egy lassabb mobil szélessávú kapcsolatra vált át. Ez a termék szintén márciusban debütálhat.

Eközben mind az iMore, mind a The Loop nevű oldal arról írt, hogy az iPad 3 bemutatójára március 7-én kerülhet sor. Szerintük az iPad 3 egy 2048 x 1536 pixeles felbontású retinakijelzőt és egy négymagos A6 SoC-chipet kaphat, továbbá támogathatja a 4G-s LTE hálózatokat. Mind a két honlap a céghez közeli forrásokra hivatkozva szellőztette meg az információt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #27
    ios-on, meg úgy kompletten a mobil rendszereket ez nem így működik

    Van egy viewport(látótér), ami a mostani ipadon 980px-re van beállítva alapértelmezetten. Ezt a webfejlesztő felül tudja írni, de ha nem nyúl hozzá, 980-at használ. Ez azt jelenti, hogy az 1024px széles ipadon a weblapból 980px látszik, és az van széthúzva 1024px szélességre. Ha a felbontást megnövelik, akkor ugyanúgy kifogja tölteni a képernyőt a weblap mint eddig, csak a szövegek jobban olvashatók lesznek, a képek meg kb úgy fognak kinézni, mint a mostani ipadon.
  • lcee #26
    Mondjuk nem nagyon érdekelnek a pletykák, megjön és ha tetszik akkor lehet hogy veszek, az hogy előre ki mit mond...az semmit sem jelent
    Az csak arra van hogy fenntartsák az érdeklődést.

    Ez az első eset hogy szívesen vennék, mert eddig nem is volt rá szükségem, most pedig jó hasznát tudnám venni, úgyhogy várom milyen lesz valójában, és mikor lehet venni itt Magyarországon és persze lehetne minél olcsóbb is.
    De ettől az egytől nem tartok :D
  • lcee #25
    Szerintem a felbontás növelése nem nagyon jó 5let...
    Rendszergazdaként dolgozom és a legtöbb ember annak ellenére, hogy romlik a minőség kisebb felbontáson használja a monitorát, mert különben minden túl kicsi (fiatalok is) és 10 colon és 2048x1536-os felbontáson egy olyan oldalt nézegetni ami mondjuk fixen be van lőve 1024x768-ra... Az a mütyür kategória :)
  • narumon #24
    nem csak én mondom így meg.
  • sanyicks #23
    aha tehát ha kisebb egy tablet az nem jó, ezt így te megmondod... jólvan.
  • enet #22
    8", 1024x768 és olcsó.
    Lehetne mondjuk ... Wait for it ... színes e-inkes iBook reader $300-ért.
    Mehet is a kindle ellen.
  • narumon #21
    Egyetértek! Könyvet olvasni elég morbid lenne szerintem 7" 16:9 állón.
  • narumon #20
    "Mondjon bárki bármit, a 7'' 16:9-es tablet az optimális méret"

    Neked. Másnak meg nem az. Nekem pl bármilyen 10" alatti méret kizáró ok. Ráadásul a 16:9 helyett szerintem lényegesen jobban használható az A4 vagy letter méret, hiszen ahhoz kell, hogy közelebb álljon.
  • narumon #19
    "Mert eddig jobsnál miben is volt más?"

    Ami nem elég jó azt nem dobják piacra. Ezért nem volt eddig kisebb pad. Ha kiadnak egyet az annak a jele, hogy elindult az elkurvulás, és akkor belépnek a többi elkurvult cég közé.
  • Gerygrey #18
    Hát igen. Ha sztívdzsobsz mondaná, hogy milyen király a 16:9, akkor vinnék az applefanok a 16:9-es tabletet, mint cukrot :)