Berta Sándor

Két éven belül jöhet az OLED-kijelzős iPad

A nemrég jegelt projekt új lendületet kaphat, ha az Apple és a Samsung meg tud állapodni az együttműködés folytatásáról.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa korábban azt taglalta, hogy az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek OLED-képernyője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. A szerkesztő tavaly decemberben pedig azt közölte, hogy az Apple a teljes iPad termékcsaládot meg akarja újítani, így új változatot dob majd piacra az iPad Pro, az iPad Air és az iPad készülékekből.

A The Elec koreai oldal birtokába jutott egy olyan ajánlat a Samsung részéről, amelynek segítségével jelentős mértékben megnövelhető a 8.5 generációs OLED-panelek gyártása. Ezek a panelek már megfelelnének az Apple minőségi és árelvárásainak. Tavaly ez utóbbiak teljesítése nem igazán sikerült és ezért az eddig felmerült elképzeléseket jegelték. A projekt abban a formájában - a gyártósorok továbbfejlesztése nélkül - a Samsungnak sem lett volna kifizetődő. Az új gyártósorok kiépítésével ugyanakkor a különböző iPad változatok legkésőbb két esztendőn belül megkaphatják az OLED-paneleket.

Amennyiben az Apple elfogadja a Samsung ajánlatát, úgy a dél-koreai gyártó kijelzőrészlege az esztendő harmadik negyedévétől kezdve elkezdheti megrendelni a gyártáshoz szükséges gépeket. Miután a folyamat még jövőre is elhúzódhat, így az első OLED-képernyős iPad készülékek a legkorábban 2024-ben kerülhetnek a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noland #5
    A jelenleg elérhető "konzum" termékeknél a QLED jobb, de akkor nem sokkal, csak simán. A színek ma már elég jól mérhetőek. Lehet ami egy átlag felhasználónál nüansz, egy professzionálisnál, vagy félprofesszionálisnál lényeges különbség.
  • M2 #4
    A jelenben sem lehet kijelenteni, hogy "a QLED sokkal jobb képet ad", mert nem igaz.
    Azt meg pláne nem tudjuk, hogy az Apple milyen technológiákra látott rá, amik 2 év múlva kerülnek majd gyártásba.
  • noland #3
    Én most a két technológia jelen helyzetéről beszéltem. Igaz 2 év múlva, lehet az OLED lesz a jobb, de erős hátrányból indul.
  • M2 #2
    Mennek a jövő heti lottószámok is?
  • noland #1
    Nem baj, hogy a QLED sokkal jobb képet ad.