Berta Sándor

Ősszel jöhet az új iPad mini

Komoly frissítésen eshet át a típus, a cég egy korszerűbb verziót akar kiadni.

Az Apple alapvetően át akarja tervezni az iPad mini táblagépet. A munka a fejlesztés alatt álló, 6-os változatot érinti és a kiszivárgott elképzelések alapján ez lehet az elmúlt 9 évben az iPad mini dizájnját érintő eddigi legnagyobb áttervezés. A cél az, hogy az eszköz jobban nézzen ki és korszerűbb legyen.

A 9to5Mac arról írt, hogy az Apple iPad mini következő generációja az iPhone 13 fő egységének számító A15 Bionic chipet kaphatja meg, továbbá elláthatják USB Type-C-csatlakozóval és számos praktikus újítással jelenhet meg. Már egy ideje bőven esedékes lenne egy új iPad mini megjelentetése, mivel a jelenleg elérhető típus 2019-es és az A12 Bionic chipre épül, széles kávái vannak és a dizájnja az első iPad mini 2012-es megjelenése óta gyakorlatilag alig változott.

Az új kiadás várhatóan az év végén jelenhet meg, keskenyebb kávával fog rendelkezni és nem lesz home gombja. Az új modell képernyője is nagyobb lehet: az aktuális iPad mininek 7,9 hüvelykes kijelzője van, míg az új változat képernyője 8,5-9 hüvelykes lehet. A dizájn az aktuális iPad Airt követné, ebből fakadna a home gomb eltűnése is.

Az új iPad mini a J310-es modellszám alatt ismert és várhatóan ősszel jelenhet meg. Az új eszköz a külsejét tekintve az aktuális iPad Air készülékre fog hasonlítani és a korábbiaknál némileg nagyobb kijelzővel látják majd el. A Lightning-csatlakozót a Type USB-C válthatja fel, míg a mágneses Smart Connector- az iPad Airhez hasonló módon - lehetővé fogja tenni a kiegészítőkkel, például egy billentyűtokkal való összekötést.

A 9to5Mac közölte, hogy egy belépőszintű iPad modell megjelenésére is számíthatnak a felhasználók, amelynek a fő egysége az A13 Bionic lesz. Annak a típusnak a megjelenési időpontja vagy az ára viszont még nem ismert. Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa június végén arról számolt be, hogy az Apple nagyobb méretű iPad változatokat fejleszt, amelyek kijelzője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy biztosítsák akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!